Ovo su roditelji ponajboljeg štopera ikada: Sin već godinama bježi od njih i to zbog očeve sramote!

Odavno su u krizi

Ovo su roditelji ponajboljeg štopera ikada: Sin već godinama bježi od njih i to zbog očeve sramote!

Admin Čaušević

Nije nikakva tajna da ponekad roditelji pokušavaju iskoristiti bogatstvo i slavu svog sina kako bi ostvarili neke svoje planove i ciljeve. To je i slučaj sa fudbalerom koji se opravdano smatra najboljim štoperom u historiji.  

Već dugo nisu viđeni zajedno u javnosti. Njihova porodična idila je cvjetala te je sve bilo bajno i sjajno, međutim problemi su se morali pojaviti prije ili kasnije.

Sergio Ramos se opravdano smatra najboljim štoperom 21. stoljeća, ne samo zbog svojih poduhvata sa Real Madridom, već zbog kontinuiteta, ali i sjajnih igara u dresu Crvene furije.

Dok se sin bogatio igrajući za Real, otac Jose Maria Ramos je od novca pokrenuo posao sa nekretninama te porodicu zavio u crno.

Navodno je posljenja fotografija Ramosa sa svojim ocem nastala 2018. godine

Do unazad nekoliko godina Ramos nije krio ljubav prema svom ocu, kao i majci, međutim jedan posao je sve promijenio.

Ramos je prije nekog vremena ušao u upravni odbor očeve firme za nekretnine koja je posljednjih godina doživjela veliku ekspanziju, međutim ubrzo su stigli problemi.

Oglasi

El Pais je ranije pisao da je firma Desarrollos Inmobiliarios Los Berrocales oca Josèa Marije krenuo u epohalni poduhvat. Izgraditi 22.000 kuća u gradu Vallecasu.

Projekt je, međutim, smanjilo gradsko vijeće i milionska investicija ostala je paralizirana, stvarajući poprilične probleme porodičnoj kompaniji koja ima temeljni kapital od oko 13 milijuna eura. Neki izvori iz lista El Pais govore o gubitku od oko 60 miliona eura.

Jose Maria Ramos i Paqui Garcia Ramos su u hladnim odnosima sa svojim sinom

Međutim, godine su prolazile, a projekat nije investiran. Na kraju je Ramos izgubio skoro dva miliona eura, a sve je stopirano 2019. godine.

Upravo ti problemi s ocem su navodno prošle godine u krizu doveli i Ramosov brak sa Pilar Rubio, a čak se špekulisalo i o razvodu. Međutim na kraju su se pomirili...

Podsjećanja radi, Ramos se ovog ljeta nakon skoro dvije decenije vratio u Sevillu. Na predstavljanju su bili i njegovi roditelji. Ti ih je pozvao iz kurtoazije, međutim jasno je da su odnosi hladni i teško da će više ikada biti isti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pilar Rubio i Ramos su prebrodili krizu i opet su sretni kao nekad

Nakon što je razdvojio svoj posao od očevog nekako je uspio sanirati štetu, zahvaljujući prije svega unosnom ugovoru sa PSG-om gdje je za dvije sezone zaradio 30-ak miliona eura. 

Kako je finansijski postao više nego stabilan, odlučio se vratiti u Sevillu te je pristao na nevjerovatno smanjenje plate. U svom matičnom klubu gdje planira i završiti karijeru imat će platu od 2.5 miliona po sezoni.