Ultrasi Seville nisu mogli biti jasniji: Ovo je njihova poruka nakon povratka Sergija Ramosa

Nije dobrodošao

Ultrasi Seville nisu mogli biti jasniji: Ovo je njihova poruka nakon povratka Sergija Ramosa

Edmir Škorić

Sergio Ramos nakon 18 godina vratio se u Sevillu, ali ta vijest dočekana je sa podijeljenim mišljenjem u Andaluziji.

Iskusni defanzivac je iz Seville prešao u Real Madrid, 2005. godine za skoro 30 miliona eura. Zbog načina na koji je otišao, ali i zbog odnosa dresu Reala u mečevima upravo protiv Seville, mnogi su bili protiv njegovog povratka.

Ipak, Ramos je kao slobodan igrač izabrao da ponovo obuče dres Seville. Osim toga, pristao je na sve, pa i na platu od samo milion eura godišnje, iako su mu u Turskoj nudili 10, a u Saudijskoj Arabiji i 20 puta više novca.

Ramos je često izviždan na Sanchez Pizjuanu kada je gostovao u Sevilli. Ostaje da se vidi kako će ga sada primiti, ali očito neće biti sve baš bajno, sudeći barem po saopštenju ultrasa Seville.

„Ne vodi nas mržnja ili ogorčenost, već ljubav i ponos prema našem klubu, njegovoj historiji i njegovim navijačima. Vjerujemo da sama sugestija ovog transfera već podrazumijeva nedostatak poštovanja prema vrijednostima koje su nas učinile velikima, prema simbolima i legendama koje su branile naš klub i prema hiljadama navijača Seville koji su pod ruglom ovog igrača patili u prošlosti", objavili su navijači Seville.

Oglasi

„Iz Biris Nortea nećemo preduzimati nikakve radnje kao što su udarci ili uvrede prema igračima tokom utakmica. Međutim, ne možemo i ne trebamo pokazati podršku akcijama koje su protiv principa i dostojanstva Seville", zaključeno je.

Navijači Ramosu pamte mnoge stvari, a najviše situaciju iz 2017. godine kada je provokativno slavio ispred bloka sa navijačima Seville, nakon što je postigao gol iz penala popularnom Panenkom.

Ramos se ipak nada da će navijači zaboraviti prošlost i da će mu od prve utakmice biti podrška. Za sada je nema, no ako bude ginuo u dresu matičnog kluba stvari bi se brzo mogle promijeniti.

Kao jedan od najboljih štopera u historiji nogometa osvojio je 23 trofeja s Realom, a od 2021. do 2023. godine bio je član PSG-a s kojim je uzeo još tri trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ima 180 nastupa i 23 pogotka za špansku reprezentaciju, kao i dva naslova evropskog i jedan naslov svjetskog prvaka.

U prvom "mandatu" je za Sevillu upisao 49 nastupa i postigao je tri gola, dok je za Real na čak 671 utakmicu postigao 101 gl i upisao 40 asistencija te je apsolutna legenda madridskog kluba iako je ponikao u Sevilli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti