Išao korak po korak, strepio do zadnje sekunde kako će ga dočekati, a onda je plakao kao malo dijete

Ramos zvanično predstavljen u Sevilli

Išao korak po korak, strepio do zadnje sekunde kako će ga dočekati, a onda je plakao kao malo dijete

Endin Čaušević

Sergio Ramos se nakon nekoliko mjeseci pregovora i raznih ponuda uspio vratiti u Sevillu koju prije 18 godina nije napustio na najljepši način, no došao je da se iskupi i ispravi svoje greške. Sinoć je zvanično predstavljen pred 23.000 gledatelja, do zadnje sekunde je strepio kako će biti dočekan, a onda nije mogao da zaustavi svoje suze.

Ramos je na kraju prošle sezone napustio PSG nakon što mu je istekao ugovor, te je imao bogate ponude iz Saudijske Arabije i Turske, ali sve to je odbio jer je svim silama htio da se vrati u Sevillu.

Iskusni defanzivac je ponikao u Sevilli, ali prije 18 godina nije na najljepši način napustio klub. Kasnije dok je s Real Madridom gostovao na Ramos Sanchez-Pizjuanu imao je i verbalne okršaje s navijačima zbog čega skoro niko u Sevilli nije htio da se Ramos vrati.

No, nakon nekoliko mjeseci pregovora Sevilla i Ramos su uspjeli da pronađu zajednički jezik, a na iznenađenje navijača tog kluba na kraju je ovaj 37-godišnjak potpisao jednogodišnji ugovor i uspio se vratiti kući.

Oni najvatreniji navijači Seville objavili su saopštenje u kojem su jasno naglasili da su razočarani što je klub dopustio Ramosu da se vrati i da su oni bili izričito protiv toga.

Oglasi

Ramos je poručio da je jednostavno dužan da se iskupi za sve greške koje je napravio jer zbog svog djeda nije mogao dopustiti da se sve završi na takav način. Navijači Seville čak su zviždali i njegovom djedu zbog onoga što je Ramos radio iako je on cijeli život navijao i pratio utakmice ovog kluba.

Sevilla je sinoć zakazala zvanično predstavljanje Ramosa, na stadionu se skupilo preko 23.000 navijača, ali niko živ nije znao kako će oni reagovati kada se iskusni defanzivac pojavi pred njima na terenu.

I sam Ramos je bio skeptičan čak dok je išao kroz tunel prema stadionu, no kada je čuo sve te aplauze jednostavno se slomio i počeo plakati kao malo dijete.

Bilo je jasno koliko Ramosu znači što ga navijači nisu dočekali zvižducima i on nije mogao da zadrži svoje suze. Strepio je do zadnje sekunde kakva će reakcija biti, ali na kraju je sve prošlo bolje nego što je on očekivao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da će Ramos biti veliko pojačanje za Sevillu ove sezone, no još ostaje da se vidi kako će ga dočekati na prvoj domaćoj utakmici oni najvatreniji navijači koji su već iskazali nezadovoljstvo njegovim povratkom u klub.

Top Komentari

Fino alla Fine
Spanjolci,sta reći.,Sto se nisi oprostio od Reala sa 33 ili 34 pa bi covjek pojerovao ,ovako ništa drugo nego Spanjolci.
0 0
Culer
Hrpa govana. Lik uzeo više od 160 mil eura u karijeri, ispalio ih, otišao za lovom i godinama pričao sranje o klubu, navijačima. A sada kad ima 37 i niko ga neće, krenule su suze. Ultrasi Seville su mu dovoljni rekli jučer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi