"Supermenska" odbrana Sergija Ramosa: Čuveni štoper dobio krila i izveo potez karijere!

Spasio je čist pogodak

"Supermenska" odbrana Sergija Ramosa: Čuveni štoper dobio krila i izveo potez karijere!

Admin Čaušević

Legendarni Sergio Ramos je drugi put debittovao za Sevillu, a Andalužani su osvojili svoja prva tri boda ove sezone u La Ligi pobijedivši Las Palmasa i to sa minimalnih 1:0.

Na stadionu Sanchez Pizjuan sve su oči bile uprte u povratak bivšeg defanzivca Real Madrida i PSG-a, koji je lansiran od prve minute. Ramos se vratio u crveno-bijeli dres po prvi put nakon 2005. godine.

Iskusni štošper ispraćen je aplauzom na zagrijavanju i dok je spiker čitao sastave što je jasan znak da je ponovo uspio kupiti publiku te mu je na neki način oprošteno zbog načina na koji je otišao prije skoro dvije decenije.

Nekadašnji kapiten španske reprezentacije se navijačima predstavio na sjajan način kada je na nevjerovatnom akrobacijom spasio svoj gol kod 0:0.

Sa rukama iza leđa Ramos se bacio u zrak kako bi zaustavio protivnički šut nakon što je ranije Dmitrović odbranio i nije imao vremena za novu reakciju.

Oglasi

Srbin na golu je već bio savladan, a Ramos je bio jedini koji je mogao spasiti gol i uradio je to intervencijom koja se definitivno rijetko viđa na fudbalskim stadionima.

Ramos se skokom bacio kako bi spasio svoj gol i prsima skrenuo loptu, igrači Las Palmasa protestirali su zbog moguće intervencije rukom, ali je njegov dodir bio sasvim regularan, a čak je i pregled VAR-a završio bez mjera i sankcija.

Snimci iz drugih uglova najbolje pokazuju zapravo kakvu intervenciju je napravio Ramos što je bez sumnje bio jedan od njegovih najboljih poteza u karijeri.

Zabijao je u prošlosti veliki broj važnih golova za Real i Crvenu furiju, međutim odbrana protiv Las Palmasa je bez dileme kategorija za sebe.

Imao je Ramos iza sebe poprilično slabu avanturu u PSG-u, ovog ljeta se vratio u Španiju te je već u prvom meču pokazao zašto je jedan od najboljih štopera u historiji fudbala.

Inače, odrekao se i 37-godišnjak ogromnog novca da potpiše za svoj matični klub pa će tako u Sevilli godišnje zarađivati skromna 2 miliona eura.

Nakon uvodna tri kola i isto toliko poraza Sevilla je konačno ostvarila trijumf. Sa Ramosom su odbrani se definitivno lakše diše u Andaluziji...

Top Komentari

Najbolji stoper svih vremena.
2 0
Mel_Glupson
Ja , al jestel vidjeli edina đeku ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi