Saudijci s 50 miliona eura pokucali na Ramosova vrata, jedna riječ supruge Pilar bila je dovoljna

Ima na stolu nekoliko interesantnih ponuda

Saudijci s 50 miliona eura pokucali na Ramosova vrata, jedna riječ supruge Pilar bila je dovoljna

Endin Čaušević

Sergio Ramos za nekoliko dana će i zvanično biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s PSG-om. Španac ima nekoliko zanimljivih ponuda za nastavak karijere, a ističe se ona iz Saudijske Arabije gdje mu nude pravo bogatstvo. No, konačnu riječ u svemu tome ima njegova supruga Pilar Rubio i ona nije mogla biti jasnija šta misli o odlasku u Saudijsku Arabiju.

Ramos je prethodne dvije sezone proveo u PSG-u gdje se i nije previše proslavio, a na kraju očekivano nije produžio saradnju s prvakom Francuske.

Iskusni defanizivac će za nekoliko dana biti slobodan jer mu ističe ugovor i moći će potpisati za neki drugi klub. Ramos o penziji ne razmišlja i cilj mu je da igra još barem dvije sezone, a na stolu navodno ima nekoliko interesantnih ponuda.

Već neko vrijeme piše se o tome da čelnici Al Ahlija pokušavaju nagovoriti Ramosa da prihvati njihovu ponudu i potpiše dvogodišnji ugovor.

U slučaju da Ramos izabere odlazak u Saudijsku Arabiju za dvije sezone inkasirao bi čak 100 miliona eura. Saudijci ne štede na pojačanjima, a Ramosu nude čak 50 miliona eura po sezoni što ni u najboljim danima karijere nije imao.

Oglasi

Sigurno da bi svako na njegovom mjestu bez razmišljanja prihvatio ponudu, no Ramos to nije uradio. Španski mediji pišu da je konačnu riječ dala njegova supruga Pilar koja baš nije oduševljena odlaskom u S. Arabiju.

Pilar je zaposlena u Madridu i ne želi da suprug bude tako daleko od porodice. Kada joj je rekao da ga želi Al Ahli i otkrio koliko mu novca nudi navodno je Pilar samo kratko i jasno poručila "ne".

Odlazak u Al Ahli i pored nestvarne ponude za Ramosa očito nije opcija jer poštuje mišljenje supruge i svoje djece. Zbog toga će razmotriti ostale ponude, a njih zaista ne manjka.

Interes za Ramosa pokazao je i Inter Miami, a odlazak u Ameriku je za Pilar dosta prihvatljivija opcija od Saudijske Arabije.

Ipak, najidealniji bi bio povratak u Španiju, a Ramos ima i takvu opciju na stolu. Naime, njemu ugovor nudi i klub u kojem je ponikao, a to je Sevilla. Andalužani žele vratiti Ramosa i pregovaraju s njim, ali on s konačnom odlukom ne želi da žuri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored toga spominje se da Ramos ima i zanimljivu ponudu iz Italije, a odlazak u Seriju A za njega bi sigurno bio izazov, a i Pilar protiv toga nema ništa jer nije toliko daleko od njihovog doma u Madridu.

Marca piše da je Ramos prednost u pregovorima dao Sevilli i da je Al Ahliju zvanično poručio da neće prihvatiti ponudu i zahvalio im se na izdašnom iznosu koji su mu ponudili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti