Zabili su mu nož u srce, a on se nije još oporavio: Pokazao šta je radio dok su Španci igrali na SP

Ramos je imao drugih planova jučer

Zabili su mu nož u srce, a on se nije još oporavio: Pokazao šta je radio dok su Španci igrali na SP

E. Čaušević

Španija je sinoć deklasirala Kostariku na startu Mundijala sa čak 7:0 čime je barem koliko-toliko Luisu Enriqueu pao kamen sa srca zbog silnih kritika koje je dobio što nije pozvao pojedine fudbalere, a tu se posebno ističe Sergio Ramos koji jučer očito nije ni pratio utakmicu Crvene furije.

Enrique je nekoliko dana pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar saopštio spisak od 26 igrača na koje će računati, a javnost u Španiji bila je iznenađena što je izostavio nekoliko velikih zvijezda.

To se prije svega odnosi na iskusnog defanzivca Sergija Ramosa za kojeg se vjerovalo da će se sigurno vratiti u reprezentaciju nakon pauze i biti na spisku, ali se to na kraju nije desilo.

I pored toga što se vratio u formu i igra dosta dobro u dresu PSG-a nije bilo dovoljno da ga Enrique stavi na spisak za SP čemu se Ramos itekako nadao jer je htio da nastupi po peti put u karijeri na ovom velikom takmičenju.

Na kraju je Enrique srušio njegov san što je Ramosu itekako teško palo što je i sam priznao, ali je poručio da će i pored toga bodriti svoju reprezentaciju na mečevima Mundijala.

Međutim, čini se da Ramos nije održao baš svoje obećanje jer mediji u Španiji pišu da iskusni fudbaler uopšte nije gledao sinoćnju utakmicu protiv Kostarike.

Oglasi

Ramos je imao nekih drugih planova i odlučio je dan provesti sa svojom porodicom, a potom je na Instagramu pokazao gdje je bio dok je Španija igrala utakmicu protiv Kostarike.

Naime, Ramos je pauzu dok traje Svjetsko prvenstvo odlučio s porodicom provesti u Dubaiju koji je postao stalna destinacija u zimskom periodu za mnoge fudbalere.

Tokom jučerašnjeg meča Ramose je prema pisanju medija u Španiji posjetio zoološki vrt u blizini Dubaija i nije gledao fantastičan nastup Crvene furije protiv Kostarike.

Oglasi

Jasno je da je Ramos povrijeđen i tužan što nije otišao u Katar sa ostatkom reprezentacije i to je vjerovatno bila njegova posljednja prilika da još jednom zaigra na ovom velikom takmičenju.

Svoje razočarenje Ramos je otkrio i nekoliko dana nakon što je Enrique saopštio spisak, te se oglasio porukom na Instagramu.

"Prošla sezona je bila teška za mene zbog povrede i adaptacije na novi klub i grad. Dao sam u potpunosti sebe, svoje tijelo i dušu da se oporavim i vratim na nivo na kojem sam bio i koji se od mene očekuje", počeo je Ramos i nastavio.

"Srećom mogu reći da se ove sezone konačno osjećam kao onaj stari i da uživam ponovo u fudbalu, te da sam sretan što igram u sjajnom klubu kao što je to PSG".

"Svjetsko prvenstvo? Naravno to je bio onaj veliki sin koji sam želio da se ostvari. To bi bio moj peti Mundijal, ali nažalost gledat ću ga samo iz svog doma. Teško je, ali doći će jutro i sunce će ponovo izaći. Neću se mijenjati. Ni svoj mentalitet, ni strast, ni želju i posvećenost da 24 sata dnevno mislim na fudbal. Ovako se osjećam i želio sam to s vama da podijelim".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Hvala svima na porukama podrške koje sam dobio prethodnih dana. Postoji još mnogo izazova i ciljeva ispred mene. Vidimo se ubrzo, naprijed Španija!".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti