Demonstracije sile: Ako se po jutru dan poznaje dobili smo prvog favorita za završnicu

Španija ubjedljiva protiv Kostarike

Demonstracije sile: Ako se po jutru dan poznaje dobili smo prvog favorita za završnicu

Samir Mlaćo
Španija je večeras pokazala snagu u svom prvom meču na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Španci su sa nevjerovatnih 7:0 nadigrali Kostariku koja nije bila dostojan rival u ovom meču.

Na prvi gol čekali smo do 11. minute kada nakon lijepe akcije Olmo pogađa mrežu Kostarike.

Španci su nastavili u istom ritmu, pa deset minuta kasnije Asensio pogađa za 2:0. Novi pogodak je stigao je u 31. minuti i bilo je jasno da će Kostarikanci doživjeti težak poraz.

Sa 11 metara pogodio je Torres i prvo poluvrijeme je završeno 3:0.

Nije Kostarika imala snage da pokaže nešto više, Španci su dominirali, a u 54. minuti nakon akcije sa desne strane Gavi dodaje do Asensija, a ovaj do Torresa koji pogađa po drugi put iz okreta.

Oglasi

Pokušavao je danas raspoloženi Olmo, ali mreža Kostarike zatresla se u 74. minuti kada Gavi postiže novi pogodak. Bio je to lijep pogodak iz voleja.

Tu nije bio kraj golijadi, jer je u 90. minuti Soler pogađa za 6:0, a u sudijskoj nadoknadi Alvaro Morata za 7:0.

Španija je tako upisala ubjedljivu pobjedu i obradovala svoje navijače, a ovo je bila najubjedljivija pobjeda ove selekcije na Svjetskim prvenstvima.

Podsjetimo, u ovoj grupi danas smo vidjeli veliko iznenađenje s obzirom da je Japan savladao Njemačku 2:1. Japan i Španija sada su na tri boda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo u Kataru:

Španija – Kostarika 7:0 (3:0)

Top Komentari

ubnt2
Draga mi je Španija, jedan od velikih imena za koje se smatralo da neće moći ništa...A nek su u Argentinu polagali nade...ŠPANIJA, sretno dalje!
2 0
Noname992
Nisu oni prvi favoriti već su ovi drugi totalni autsajderi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi