I kamen bi zaplakao nakon njegove objave: Tri dana pred Mundijal mu je uništen najveći san

Morao se vratiti kući

I kamen bi zaplakao nakon njegove objave: Tri dana pred Mundijal mu je uništen najveći san

Endin Čaušević

Za svakog fudbalera sigurno da je najveći san da jednog dana sa svojom reprezentacijom zaigra na Svjetskom prvenstvu, ali nažalost i ovaj put smo vidjeli nekoliko srceparajućih priča koje su pokazale koliko život može biti surov, a to je najbolje na svojoj koži osjetio Jose Gaya.

Lijevi bek Valencije našao se na spisku Luisa Enriquea za Svjetsko prvenstvo u Kataru i za njega je to trebao biti prvi nastup u karijeri na ovom velikom takmičenju, ali sve se za ovog Španca završilo na najgori način.

Gaya već nekoliko sezone odlično igra u Valenciji što je Enrique znao da prepozna i postao je standardni član reprezentacije Španije, te se očekivalo da u Kataru bude uz Jordija Albu glavna uzdanica na poziciji lijevog beka, no to se neće desiti.

Samo nekoliko dana pred početak ovog velikog takmičenja iz reprezentacije Španije saopšteno je da Gaya neće moći igrati i da će se nažalost zbog povrede morati vratiti kući.

On je na jednom od treninga zadobio lakšu povredu, odnosno istegnuće mišića, ali to je bilo dovoljno da Enrique ne može računati na njega na ovom Svjetskom prvenstvu i morao je pronaći ekpresno zamjenu za njega.

Na kraju je Enrique odlučio da će umjesto Gaye u reprezentaciju pozvati mladog Alejandra Baldea koji je oduševio u prvom dijelu sezone igrama u dresu Barcelone i zasluženo je dobio priliku na Mundijallu.

Oglasi

Gaya se vratio nakon svega kući u Valenciju i svoje saigrače će bodriti putem TV ekrana što je sigurno ono čemu se najmanje nadao.

Nakon što su se emocije malo slegle Gaya se oglasio na društvenim mrežama kako bi se zahvalio svima na porukama podrške koje je dobio, ali nije mogao da sakrije koliko je razočaran što se sve to izdešavalo samo nekoliko dana pred SP.

"Želim svima da se zahvalim na porukama podrške koje sam dobio. Iskreno, ne znam da li zaslužujem toliko ljubavi. Nije lako podnijeti sve ovo i način na koji vam je uništen najveći san iz djetinjstva i to zbog nekog malog istegnuća, ali ponekad morate da prihvatite takve stvari i krenete dalje. Teško mi je, ovo me boli užasno, ali znam da moram iz svega izaći samo jači", poručio je Gaya.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj 27-godišnji lijevi bek za Crvenu furiju je debitovao u septembru 2018. godine i uspio je upisati ukupno 18 nastupa i postigao je tri gola.

U dresu Valencije je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset mečeva i ubilježio je tri asistencije. Oporavak od povrede će trajati nekoliko sedmica i Gaya će biti spreman za nastavak sezone sa španskim klubom.

Top Komentari

user1613662710
Ovaj enrike samo zove propale talente iz Barce,et vidjrt cete kako ce proci na svjetskom prvenstvu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi