Ništa od Saudijske Arabije: Pred Ramosom drugi spektakularan transfer

Opet će igrati s Messijem?

Ništa od Saudijske Arabije: Pred Ramosom drugi spektakularan transfer

Eldar Ganibegović

Nakon isteka ugovora i Sergio Ramos je napustio PSG. Spominjalo se da bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji, ali sada stvari stoje dosta drugačije.

Posljednje dvije sezone španski defanzivac Sergio Ramos proveo je u dresu PSG-a gdje je stigao kao slobodan igrač iz Real Madrida.

Stigao je u ljeto 2021. godine, iste godine kada je u Pariz stigao i Lionel Messi i tada su dva ljuta rivala postala saigrači.

Mnogima do tada je bilo nezamislivo vidjeti Messija i Ramosa u istom dresu, a sada bismo, dvije godine kasnije, mogli ponovo tome svjedočiti.

Prema pisanju španskog dnevnika "Sport", dvije strane su veoma blizu postizanja sporazuma i Sergio Ramos će potpisati jednogodišnji ugovor s Interom iz Miamija.

Oglasi

Sergio Ramos bi ovog ljeta više volio opciju da se vrati "kući", u Sevillu , klub u kojem je ponikao, ali su Andalužani odlučili da ne žele njegove usluge.

U Interu Sergio Ramos bi ponovo igrao sa Jordijem Albom i Sergijom Busquetsom, s kojima je godinama dijelio svlačionicu u reprezentaciji Španije, ali i sa Lionelom Messijem, sa kojim je prethodne dvije sezone bio saigrač u PSG-u.

Finalizacija posla očekuje se u narednim danima i Inter Miami će sa svim zvijezdama koje je ovog ljeta doveo postati prava atrakcija u MLS-u.

Inter iz Miamija je trenutno zakucan za dno tabele s 18 bodova, ali i dvije utakmice manje od pretposljednjeg Toronta koji ima bod više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti