Katastrofa na pomolu: Ministarstvo zdravlja Italije traži prekid Serije A

Katastrofa na pomolu: Ministarstvo zdravlja Italije traži prekid Serije A

A. Beganović
Teme:

Nakon što je današnjim testiranjem potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze korona virusom u Genovi, moguće je da će Serija A biti suspendovana.

Današnja ponovljena testiranja potvrdila su zarazu kod 14 fudbalera Genove, a iz ministartva zdravlja Italije su predložili suspenziju Serije A.

"Protokoli koje smo potpisali govore sami za sebe. Serija A mora biti suspendovana", izjavila je zamjenica ministra zdravlja Sandra Zampa.

"S toliko zabilježenih pozitivnih slučajeva preostaje samo prekinuti prvenstvo. Zaraženi ne mogu igrati, mogu zaraziti druge", dodala je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo da se očekuju rezultati testova fudbalera Napolija, koji su za vikend igrali protiv Genove.

Top Komentari

user1583752673
Neka Genova ne igra i zdravo djaci! Sto cijelu ligu suspendovat?!
10 1
felee
Joj debilane od virusa
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije