Rossoneri osvojili Sardiniju
Foto - EPA

Seria A

Rossoneri osvojili Sardiniju

Midhat Šljivak

AC Milan je u 6. kolu italijanske Serije A savladao kao gost ekipu Cagliarija. Bilo je 3:1 za Rossonere.

AC Milan je bez većih problema došao do tri boda na Sardiniji kod Cagliarija. Domaći su poveli, ali na kraju nisu došli do bodova.

Rossoneri su od prve minute bili bolji tim. Ipak, Cagliari se prvi radovao, a u 29. minuti Luvumbo postiže sjajan gol za 1:0.

Ipak, već do poluvremena tim Stefana Piolija preokreće rezultat u svoju korist. Prvo Okafor u 40. minuti pogađa za 1:1, a zatim Fikayo Tomori u 45. minuti donosi Milanu prednost od 2:1.

U nastavku je Milan završio priču u ovom meču. Igrala se 60. minuta kada je Ruben Loftus-Cheek pogodio za konačan rezultat od 3:1.

AC Milan je na drugom mjestu Serije A s 15 bodova. Toliko ima i Inter, ali i utakmicu manje.

Oglasi

U preostala dva susreta današnjeg programa do pobjeda su stigle ekipe Empolija i Salernitane.

Empoli je s 1:0 na svom terenu savladao Salernitanu. Jedini gol na ovom meču postigao je Baldanzi u 34. minuti susreta. Ovo je Empoliju prva pobjeda sezone.

Atalanta je kao gost savladala Veronu također s 1:0. Gosti iz Bergama pobjedu su osigurali u 13. minuti preko Koopmeinersa.

Sead Kolašinac je odigrao kompletan meč na mjestu lijevog štopera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 6. kolo:

Cagliari - AC Milan 1:3
Empoli - Salernitana 1:0
Verona - Atalanta 0:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi