Ludilo u Italiji: Kultni klub izbačen u niži rang, promociju čeka poraženi polufinalista
FOTO: Guliverimage

Seria B otvorila dosta upitnika

Ludilo u Italiji: Kultni klub izbačen u niži rang, promociju čeka poraženi polufinalista

Haris Zilić
Teme:

U Italiji su sve češće sankcije za klubove zbog administrativnih nepraivlnosti, ali i ostalih radnji koje narušavaju integritet i zakone tamošnjeg Saveza. Posljednji klub u nizu je koji je dobio sankcije je kultna Reggina.

Reggina je izbačena iz Serie B zbog administrativnih nepravilnosti i poslovanja koje nije bilo u skladu sa pravilnikom.

Tako je u Seriji B trenutno 19 klubova i čeka se odluka koji će klub biti 20.

Reggina je podnijela žalbu i nadaju se pozitivnom odgovoru. U slučaju da prvostepena odluka ostane na snazi, Reggina bi igrala u Seriji C naredne sezone, a njihovo mjesto zauzeo bi poraženi iz polufinala play-offa Serije C, a to je ekipa Cesene.

Cesena ima prednost jer poraženi u finalu play-offa Serie C ekipa Foggie nije dobila licencu za Seriju B, dok je Cesena bila bolje plasirana u regularnom dijelu Serie C od ekipe Pescare koja je također poražena u play-offu Serije C.

Oglasi

Cesena je u svojoj ligi bila drugoplasirana, a Pescara trećeplasirana.

I novi član Serie B ekipa Lecca imala je problema sa licencom koju na kraju dobili i gledat ćemo ih naredne godine u drugoliaškom društvu kao pobjednike play-offa Serie C.

Sezona nije ni počela, a u Italiji dosta uzbuđenja, ali i upitnika.

Juventus ostao bez Evrope, ali u Torinu se slavi nagodba s UEFA-om

Zbog finansijskih malverzacija Juventus je imao mnogo problema prethodne sezone. Oduzimani su bodovi Staroj dami, opet vraćani, pa opet odzimani i na kraju je ostala bez Lige prvaka.

Ne samo bez Lige prvaka. Nisu uspjeli plasirati se ni u Evropsku ligu, a sada neće igrati ni u Konferencijskoj ligi.

Prema stanju na tabeli na kraju sezone u Seriji A Juventus je trebao igrati treće po rangu UEFA-ino takmičenje, ali to neće biti slučaj.

Naime, Juventus je postigao dogovor s UEFA-om prema kojem će ih krovna kuća evropskog fudbala izbaciti iz Evrope na jednu sezonu, ali i zatvoriti postupak za finansijske malverzacije.

Zapravo, Juventusu je minule sezone oduzeto zbog finansijskih malverzacija 10 bodova u ligi, te im je prijetilo izbacivanje iz Evrope na duže staze. Ipak, postigli su dogovor s UEFA-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi