Izabran je tim kola u Seriji A - Olivier Giroud ponio epitet najboljeg golmana!

Mnogi će se složiti - zasluženo

Izabran je tim kola u Seriji A - Olivier Giroud ponio epitet najboljeg golmana!

Eldar Ganibegović

Olivier Giroud bio je hit vikenda u evropskom fudbalu. Stao je na gol Milana i sačuvao tri boda, a sada je dobio zasluženo priznanje.

Sedmog oktobra je Milan u okviru devetog kola Serije A gostova kod Genoe. Slavili su gosti pobjedu 0:1 u triler završnici.

Jedini gol na utakmici postigao je Pulišić u 87. minuti, dok je golman Milana, Maignan, dobio crveni karton i na gol je morao neko od igrača, a to je bio Olivier Giroud.

Genoa je nakon toga iz jednog slobodnog udarca pogodila prečku, da bi kasnije Giroud uhvatio jednu loptu i spasio tri boda Milanu.

Odabran je najbolji tim kola Serije A. U njemu se nalazi i Giroud, ali ne na poziciji napadača, nego na poziciji golmana. Sjajna priča i sasvim zasluženo priznanje.

Osim njega, u timu kola se nalaze tri igrača Rome - Spinazzola, Paredes i Lukaku, tri igrača Frosinonea - Monterisi, Reinier i Soule, Lazijovi Castellanos i Vecino, Juveov Gatti i Fiorentinin Bonaventura.

Oglasi

Što se Girouda tiče, utakmica protiv Genoe bila mu je sedma u Seriji A. Ima četiri gola, tri asistencije i jedan clean sheet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odigrao je i 159 minuta u Ligi prvaka na dvije utakmice, ali nije ostvario nikakav učinak. Kao i njegov tim uostalom, koji je odigrao oba meča 0:0.

Sada je u toku reprezentativna pauza, a nakon nje Milan očekuje veliki derbi Italije protiv Juventusa i to na San Siru. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti