Nestvarne scene na meču Genoa - Milan: Isključena oba golmana, Giroud spašavao Rossonere!

Nestvarne scene na meču Genoa - Milan: Isključena oba golmana, Giroud spašavao Rossonere!

Edmir Škorić

Fudbaleri Milana večeras su u devetom kolu Serije A gostovali kod Genoe, te su došli do jako važne pobjede i to golom u samom finišu meča, a upravo tada su i jedan i drugi klub ostali bez golmana!

Milan je nakon teškog gostovanja u Dortmundu kod Borussije u Ligi prvaka, večeras imao gostovanje u Đenovi. Odlučio je trener Stefano Pioli da odmori neke važne igrače i to ga je umalo koštalo.

Nisu Rossoneri puno pokazali, Genoa se pak odlučila na odbranu svog gola, ali domaćin je na kraju ipak kapitulirao.

U 87. minuti Milanu je tri boda donio rezerzvista Christian Pulišić. Dobro se snašao u šesnaestercu domaćeg tima i uspio da zatrese mrežu. Pogodak je morao na provjeru zbog mogućeg igranja rukom, ali su na kraju sudije priznale i počelo je slavlje crveno-crnih.

Gol američkog reprezentativca bio je ujedno i jedini na meču, mada je Milan imao još nekoliko zrelih prilika i mogao je i uvjerljivije da trijumfuje, ali bilo je i drame na kraju. Maignan je napustio svoj gol i koljenom udario igrača Genoe, dobio direktan crveni karton, a na gol je morao stati Giroud.

Iz tog slobodnjaka Genoa je pogodila prečku, kasnije je Giroud uspio da uhvati jednu loptu i spasi svoj tim.

Oglasi

Kada je i domaći golman Martinez došao pred gol Milana, napravio je faul i spriječio kontru Rossonera, a bio mu je to drugi žuti, pa je i Genoa ostala bez svog golmana. Zaista nevjerovatne stvari u Đenovi večeras...

Bilo kako bilo, Rossoneri su opet na vrhu tabele, imaju 21 bod, dva više od gradskog rivala Intera koji je danas neočekivano odigrao 2:2 kod kuće s Bolognom.

Milan će nakon pauze ugostiti Juventus u derbiju 10. kola, ali imat će samo tri dana kasnije jako važan meč u Ligi prvaka protiv PSG-a. Nedostajat će im Maignan svakako u duelu sa Starom damom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski velikan osvojio je dva boda u prva dva kola najelitnijeg klupskog takmičenja, ali je stvorio veliki broj šansi i pravo je čudo da nije upisao nijednu pobjedu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sad ce Mancester kupit Zirua za Golmana i odpustit onog crnju
1 0
adointer
Koja kradja milana cc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi