Serija A će se opet igrati na Rigamontiju!

Brescia se vratila u elitu

Serija A će se opet igrati na Rigamontiju!

Teme:

Brescia je danas na svom stadionu Mario Rigamonti sa minimalnih 1:0 savladala Ascoli u 36. kolu Serije B i tako matematički potvrdila plasman u Seriju A.

Jedini gol na utakmici je postigao Dessena u 36. minuti, a on se ispostavio dovoljnim da se Brescia vrati u elitu prvi put nakon sezone 2010/2011.

Ekipi Brescije je za potvrdu plasmana u Seriju A osim sopstvene pobjede bilo potrebno i da Palermo danas ne savlada Speziju. Palermo nije uspio na svom terenu savladati Speziju, pa je Brescia večeras znala za šta igra.

Brescia se vratila u Seriju A na krilima mladog Sandra Tonalija i Alfreda Donnarumme, napadača koji je ove sezone u Seriji B postigao sjajnih 25 golova.

Veliki je ovo uspjeh za ekipu koja je prije dvije sezone jedva izbjegla ispadanje u Seriju C.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Brescia je tokom svog postojanja 22 sezone igrala u Seriji A, a "lansirala je u orbitu" majstore poput Andree Pirla i Darija Hubnera.

Zbog remija Palerma, danas je šansu da matematički osigura plasman u Seriju A imao i Lecce. I Lecceu je bila potrebna pobjeda, ali je ova ekipa poražena od Padove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti