Serija A kao nekada, Inter je najzaslužniji za to

Ponovo dobra posjeta stadionima u Italiji

Serija A kao nekada, Inter je najzaslužniji za to

E. Škorić

Italjanska nogometna liga ažurirala je podatke o broju navijača koji su posjetili stadione Serije A u prvih devet kola, a brojke su doista optimistične, čak i ruše rekorde u eri lige sa 20 ekipa.

Tako prosjek prvih devet kola iznosi 27.134 gledatelja po utakmici, dok je prije godinu dana, nakon devet kola, prosjek bio 25.586 gledatelja po utakmici.

Ovaka prosječan broj gledatelja po meču ranije je bio još u sezoni 2000-2001, kada je u prvenstvu igralo 18 timova.

Naravno da su milanski klubovi dali najveći doprinos povećanju ovog prosjeka, a Inter posebno dominira s prosjekom od 64.271 gledatelja po utakmici, slijedi Milan s 56.050 navijača po utakmici na San Siru.

Juventus u prosjeku prati 39.651 gledatelja, premda je važno napomenuti da je kapacitet stadiona u Torinu tek nešto veći od 40.000.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najmanju posjetu ima Sassuolo kojeg na Mapeiju prati u prosjeku oko 10.521 gledatelja.

Inter je dobrim igrama i rezultatima ponovo u modi. Neroazzurri imaju izvrsnu posjetu, a više od Intera posjetu imaju samo Borussia Dortmund, Bayern, Barcelona i Manchester, koje prosječno gleda više od 70.000 gledatelja po meču.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Koji Manchester?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi