Ibrahimović iznad Tottija, može li nadmašiti i Costacurtu?

Najstariji strijelci Serije A

Ibrahimović iznad Tottija, može li nadmašiti i Costacurtu?

E. Škorić

Milan je sinoć u Bologni u veoma zanimljivoj utakmici Serije A slavio sa 4:2.

Rossoneri su vodili 2:0 na poluvremenu i imali igrača više, a onda primili dva gola. Zaslužan za povratak Bologne je i sam Zlatan Ibrahimović koji je postigao prvi autogol u karijeri.

Ipak, Milan je do kraja uspio s dva igrača više na terenu postići dva gola te doći do pobjede kojom je preuzeo vrh tabele. Bennacer je sjajnim golom u 84. minuti povisio na 3:2, a Ibrahimović u samoj završnici postavio konačan rezultat.

Ibrahimović je četvrti najstariji strijelac u povijesti Serije A jer je njegov gol došao u dobi od 40 godina i 20 dana. Pretekao je Francesca Tottija, ali ispred sebe ima Vierchowoda i Piolu, koji su golove u Seriji A postigli sa 40 godina i 47, odnosno 131 dana.

Nedodirljiv je na prvom mjestu bivši igrač Milana Alessandro Costacurta kao najstariji strijelac gola u Seriji A. On je to učinio u dobi od 41 godine i 25 dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostane li u Milanu, Ibrahimović bi mogao da nadmaši i Costacurtu, iako trenutno taj podvig ne izgleda nimalo realno i jednostavno.

https://twitter.com/OptaPaolo/status/1452012133944791047

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi