Debi iz snova za Luku Jovića, Interov tragičar Radu je bio skandalozan u prvom meču za novi klub

Serija A

Debi iz snova za Luku Jovića, Interov tragičar Radu je bio skandalozan u prvom meču za novi klub

Edmir Škorić

U terminu od 18:30 sati odigrane su u nedjelju navečer još dvije utakmice prvog kola italijanske Serije A.

Dosta uzbuđenja bilo je na oba susreta. U Firenci pet pogodaka, 3:2 pobjeda Fiorentine nad Cremoneseom, ali i debi iz snova za srpskog napadača Luku Jovića.

Prvo je iskusni veznista Bonaventura pogodio za u 16. minuti, ali su gosti preko Okerekea izjednačili u 19. minuti, da bi Jović u 34. minuti zatresao mrežu gostiju i tako oduševio domaće tifoze u svom prvom nastupu od dolaska iz Real Madrida.

U završnici prvog dijela isključen je Escalante kod gostiju, ali i sa igračem manje u 68. minuti uspijevaju doći do novog izjednačenja, ovaj put preko Bianchettija.

Činilo se da će Cremonese proslaviti veliki bod, a onda u 95. minuti Ionat Radu, golman koji je došao iz Interea, postiže autogol. Svi znate šta je Rumun uradio protiv Bologne krajem prošle sezone, kada je svojom greškom koštao Intera titule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je u Rimu pobijedio Bolognu s 2:1 uz dva crvena i mnoštvo žutih kartona. Golman Maximiano je već u 6. minuti isključen kod Rimljana jer je izvan 16m igrao rukom, a Marko Arnautović u 38. minuti iz penala zabja za vodstvo gostiju.

U finišu prvog dijela Soumaoro dobija dva žuta kartona, pa se u nastavku igralo 10 na 10. Autogolom De Silvestrija Lazio je izjednačio u 68. minuti, da bi Ciro Immobile u 79. pogodio za tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi