Stigao u Juventus, pa strepio zbog upoznavanja s Ronaldom: "Odmah mi je dao i nadimak"

Uspio je savladati nervozu

Stigao u Juventus, pa strepio zbog upoznavanja s Ronaldom: "Odmah mi je dao i nadimak"

E. Čaušević

Američki fudbaler Weston McKennie stigao je ovog ljeta u Juventus iz Schalkea.

Stara dama je odlučila dovesti mladog 22-godišnjeg veznjaka na posudbu i imat će mogućnost da ga zadrži na kraju sezone. McKennie je odmah dobio šansu od Andree Pirla za igru i pokazao je da se radi o zaista talentovanom igraču.

Ovaj Amerikanac ponikao je u akademiji Dallasa i još kao omladinac je stigao u Schalke. Nakon što je potpisao za Juventus priznao je da je bio itekako nervozan što će upoznati Cristiana Ronalda.

"Iskreno, velika je čast što mogu igrati s Cristianom Ronaldom. Sjećam se kada smo se upoznali kako sam bio nervozan. Išao sam prema njemu i sebi sam govorio 'ok, sad budi miran'", rekao je McKennie.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veznjak Juventusa otkrio je da mu je Ronaldo odmah dao novi nadimak kojim ga sada svi zovu u timu.

"On je sjajan momak i veoma je skroman. Odmah mi je dao nadimak Texas boy kojim me sada i ostali saigrači zovu, ali mi to uopšte ne smeta".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti