"Prava smo prilika za mlade nogometaše, toga su svi svjesni"

U GOŠK-u presretni zbog poziva dvojici mladih igrača

"Prava smo prilika za mlade nogometaše, toga su svi svjesni"

Samir Mlaćo

Spisak selektora mlade reprezentacije BiH Vinka Marinovića obradovao je čelnike i trenere NK GOŠK. Nakon sjajne sezone koju će vjerovatno završiti na sedmom mjestu, u Gabeli iz dana u dan dobiju pohvale za svoj rad i trud.

Pozivi Nardinu Mulahusejnoviću i Stjepanu Vegi za prijateljski meč protiv Albanije u Elbasanu, kažu u GOŠK-u, nova su potvrda njihovog kvalitetnog rada.

"To je velika satisfakcija prvo za klub, pa i mene trenera. Prije šest mjeseci malo je ko čuo za njih, a sada GOŠK ima dva reprezentativca. To je putokaz da se uz dobar rad u manjem klubu možete ostvariti uspjeh. Zahvaljujem se selektoru Marinoviću što naši rezultati nisu prošli nezapaženo. I meni kao treneru je drago kada u svom timu imam dva reprezentativca", kazao je šef struke GOŠK-a Feđa Dudić za SportSport.ba.

"Nadam se da će i tamo pokazati da vrijede. GOŠK iz dana u dan ima sve više ima upita za svoje nogometaše, svjesni su svi da je GOŠK prava prilika mladim igračima i da ovaj klub svima može biti dobra odskočna daska. Iz GOŠK-a se može napraviti sjajna karijera", jasan je Dudić.

Zadovoljstvo nije krio ni prvi čovjek GOŠK-a, neumorni Lujo Ilić.

"Mi stalno pričamo o tome da je GOŠK prava sredina za mlade igrače, a to se sada dokazalo po ko zna koji put. Sretni smo, presretni, čovjeku je najljepše kada vidi da neko ovaj naš veliki trud i rad prati i cijeni. To nam je nagrada", kaže Ilić za naš portal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjem kolu sezone u Premijer ligi GOŠK će u goste posljednjeplasiranom Vitezu. Povrede kroje planove Dudiću i prvom pomoćniku Zajmoviću.

"Želimo da ostanemo na sedmom mjestu i dođemo do pobjede u Vitezu. Imamo problema sa povredama, uz to Hasanhodžić ima tri žuta kartona, ali koga nema bez njega se može i mora", dodao je Dudić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi