Servass: Priče oko Wolffa su nebuloze

Prvi čovjek kluba iz Poljske

Servass: Priče oko Wolffa su nebuloze

E. Dindić

Vijest da je transfer Andreasa Wolffa najveći u historiji rukometa brzo se proširila medijskim prostorom. 

Međutim, da od toga nema ništa rekao je prvi čovjek PGE Vive Kielcea Bertus Servaas. On je u izjavi za handball-planet.com rekao da su te cifre koje se spominju blizu godišnjeg budžeta ekipe iz Poljske.

"Sume koje se spominju vrlo su blizu našeg godišnjeg budžeta. Mi već imamo dva golmana za narednu sezonu, a Andreas Volf je planiran za ljeto 2019. U svakom slučaju, mi ne nudimo tako visoke plate igračima. Sve te stvari su samo spekulacije", rekao je  Servaas. 

Sve ovo praktično sugeriše da od najvećeg transfera nema ništa, barem što se tiče obeštećenja, a da će vrlo vjerovatno Wolff promijeniti sredinu, jer niko ne želi nezadovoljnu zvijezdu u timu. Treba reći i to da je na ljeto jedna od posljednjih šansi da  ekipa iz Njemačka proda sjajnog čuvara mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi