Servette juriša ka višem rangu, Stevanović sjajno pogodio

Bh. nogometaš igra odlično u Švicarskoj

Servette juriša ka višem rangu, Stevanović sjajno pogodio

Bivši reprezentativac BiH Miroslav Stevanović postigao je gol za Servette u meču 18. kola švicarske Challenge lige.

Stevanovićev Servette igra odlično u ovoj sezoni i glavni je kandidat za plasman u viši rang, a tim iz Ženeve novi trijumf je ostvario nad Rapperswilom slavivši s uvjerljivih 4:1.

Gosti su golom Rexhepija iznenađujuće otišli na odmor pri vodstvu od 1:0, ali Servette je u nastavku zaigrao mnogo bolje i u potpunosti preokrenuo rezultat. Do izjednačenja Servette je stigao u 51. minuti autogolom Schmeida, da bi samo šest kasnije bilo 2:1 za domaće zahvaljujući pogotku koji je postigao Schalk s bijele tačke.

Na tome Servette nije stao, nastavio je igrati ofanzivno, što se isplatilo u samom finišu susreta. Prvo je u 89. minuti vodstvo povisio Follonier, a samo minutu kasnije na 4:1 povisio naš Miroslav Stevanović koji je loptu primio na 16 metara od gola, namjestio se i sjajno je zakucao pod prečku.

Nakon ovog trijumfa Servette je lider s 37 osvojenih bodova, osam više od drugoplasiranog Wila.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi