Veliki preokret Servettea, Stevanović strijelac
Miroslav Stevanović za Servette nastupa od ljeta 2017. godine nakon što je prethodno uspješno nosio dres sarajevskog Željezničara

Bh. nogometaš igra odlično

Veliki preokret Servettea, Stevanović strijelac

Bivši reprezentativac BiH Miroslav Stevanović nastavlja sa sjajnim igrama u Servetteu.

Nakon što je u prethodne dvije utakmice postigao gol i asistenciju, 28-godišnji Stevanović se u strijelce upisao i danas u meču 12. kola švicarske Challenge lige protiv Kriensa.

Ekipa Servettea je na kraju slavila rezultatom 3:2, i to nakon preokreta, koji su Stevanović i društvo realizovali u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Najprije je Kriens u 26. minuti poveo preko Elvedija, da bi potom u 45. minuti Stevanović pogodio za 1:1, što je bio rezultat koji je bio na snazi sve do drugog poluvremena. U 66. minuti je za novo vodstvo domaćih pogodio Chihadeh, a onda je u 90 minuti Ruan Da Silva Chagas sa dva pogotka donio veliki preokret Servetteu i vrijedan trijumf.

Servette se u drugom rangu švicarskog nogometa sada nalazi na trećoj poziciji sa 21 osvojenih bodom. Iznad su Lausanne i Winterthur sa dva više.

Challenge League, 12. kolo:

Kriens - Servette 2:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti