Sesar: Čeka nas težak posao protiv Olimpica
Jabuka.tv

Široki Brijeg gostuje na Otoci

Sesar: Čeka nas težak posao protiv Olimpica

Široki Brijeg će u subotu u okviru 27. kola BHT Premijer lige BiH biti gost Olimpicu na Otoci. 

Za Širokobriježane do kraja sezone svaka utakmica je iznimno bitna u borbi za izlazak na evropsku scenu, a toga je svjestan i bivši naš reprezentativac Ivan Sesar.

Sesar, koji je danas jedan od najboljih pojedinaca u Širokom Brijegu, smatra da uz maksimalan pristup trijumf nad Olimpicom neće doći u pitanje.

"Utakmica sa Olimpicom je jako bitna i znamo da nas očekuje težak posao na Otoci. Eventualnom pobjedom mi bi napravili veliki korak ka plasmanu u Evropu i raduje me što su svi igrači raspoloženi da daju maksimum za tri boda. Samo uz takav pristup možemo pobijediti Olimpic", kazao je Sesar na samom početku razgovora za SportSport.ba i potom dodao:

"Olimpicu je sutrašnja utakmica zadnji voz za opstanak. Mi o njima, iskreno, previše ne razmišljamo i fokusirani smo isključivo na sebe", dodaje ovaj 26-godišnji fudbaler.

Tim sa Pecare borbu za Evropu vodi sa Željezničarom i Sarajevom.

"Biće teško do kraja sezone, ali mi vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo ostvariti cilj. Imamo dobru momčad i sutrašnjom pobjedom bi napravili veliki korak. Nakon Olimpica slijede nešto lakše utakmice, tako da je sve u našim rukama. Obzirom da nemamo šanse za titulu, Evropa je primarni cilj", kaže Sesar.

Na kraju Sesar je dodao će treneru Musi nedostajati nekoliko fudbalera u Sarajevu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U konkurenciji za utakmicu protiv Olimpica neće biti Ćorić i Pandža, koji imaju problema sa povredama, dok od ranije u kombinaciji nije Bralić."

Podsjećamo, utakmica između Širokog Brijega i Olimpica počinje sutra u 16:00 sati. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi