Sesar: Ne zanosimo se previše, a ovi rezultati nisu slučajnost

FK Tuzla City lider Premijer lige

Sesar: Ne zanosimo se previše, a ovi rezultati nisu slučajnost

E. Škorić

Od početka prvenstva FK Tuzla City igra dobro, no malo ko je očekivao da ovaj tim bude lider Premijer lige nakon osam odigranih kola.

Tuzla City je samo jednom poraž ove sezone i na Pecari protiv Širokog Brijega upisao je petu pobjedu, pa sa 17 bodova dijeli prvo mjesto sa ekipom Sarajeva.

Ivan Sesar, bivši bh. reprezentativac, itekako ima važnu ulogu u ekipi koja se smatra najugodnijim iznenaneđenjem u dosadašnjem dijelu šampionata.

Iskusni veznjak i u 30. godini pruža partije na najvećoj razini, spona je između odbrane i napada Tuzlaka, a svojim ponašanjem na terenu i izvan njega najbolji je primjer mladim igračima koji tek treba da postanu vrhunski igrači. Iako je jedno od najzvučnijih imena u sastvu novog lidera Premijer lige, Sesar ide 'glavom na kopačku' za svaku loptu, stigne pokriti svaki dio terena i po utakmici pretrči preko 11 kilometara.

U razgovoru za SportSport.ba je govorio o fantastičnoj sezoni njegovog tima, ali i naglasio da velike zasluge za sjajnu fizičku spremu njega i saigrača pripadaju profesoru Jasminu Zahiroviću.

"Očito ovi rezultati nisu slučajnost. Pokazali smo ovom utakmicom u Širokom da stvarno izgledamo kao ozbiljna ekipa - od golmana pa do napada. Imamo 'ubicu' Ubiparipa, koji je strašan igrač i koji nam je donio direktne bodove u dosta utakmica. Igramo dobro i dobro izgledamo, imamo glavu i rep i iz utakmice u utakmicu djelujemo sve bolje i potvrđujemo to trenutno stanje na tabeli. Svi smo sretni zbog toga, dobro se osjećamo i kod nas ne postoji nikakav pritisak. Nije to floskula, idemo od utakmice do utakmice, uživamo u svakom treningu i utakmici. Pokazali smo da možemo da se borimo protiv najboljih i vjerujem da će ova dobra priča imati sretan kraj", kazao je Sesar za SportSport.ba, osvrnuvši se na meč sa Sarajevom.

"U subotu igramo protiv Sarajeva, ekipe koja je osvojila prošle godine i Kup i prvenstvo. Maksimalno ćemo se odmoriti i pripremit za taj meč i mislim da će to biti jedna dobra utakmica za sve koji vole bh. nogomet".

Izgledate fizički dominantno? U čemu je 'trik'?

"Imamo profesora Jasmina Zahirovića, koji se brine za našu fizičku spremu i kojem smo prepušteni od samog. početka priprema. Odradili smo s njim odlične pripreme".

Statistički gledano, Sesar je među najvećim trkačima u Premijer ligi i u prosjeku je na skoro 11.5 pretrčanih kilometera po utakmici.

"Istina, po utakmici pretrčim 11 do 12 kilometara. Fizički sam jako spreman, dobro se osjećam i uz te redovne treninge, odradim i dva puta sedmično dodatno sa Zahirovićem u njeovom privatnom fitnesu. On je, uz našu disciplinu, jedan od najznačajnijih ljudi za našu spremu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda se na Tušnju proslavi i titula...

"Stvarno bi bio veliki apsurd u osmom kolu govoriti o trofeju. To bi svako poželio, ali to nije jedan od naših ciljeva, mada smo, kao pravi profesionalci, spremni da se borimo za sve. No, hajde da ne letimo visoko, da idemo od utakmice po utakmicu, da uživamo u ovoj igri i da ne mislimo šta će biti sutra. Ne zanosimo se previše, no ponavljam - rezultati koje smo ostvarili nikako nisu slučajnost", poručio je Sesar na kraju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi