Odala ih fotografija - Benjamin Šeško je dogovorio transfer u Arsenal?!

Trebao bi biti prvo pojačanje Arsenala za novu sezonu

Odala ih fotografija - Benjamin Šeško je dogovorio transfer u Arsenal?!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Arsenala su jučer ostvarili veoma važnu pobjedu u borbi za titulu u Premiershipu. Slavili su Topnici sa 3:2 u gostima kod Tottenhama u velikom derbiju Londona.

Tako su Topnici nastavili trku za prvo mjesto sa Manhcester Cityjem. Arsenal je prvi, ima bod više, ali Manchester City ima jednu odigranu utakmicu manje.

I dok je fokus svih samo na ovoj sezoni, Mikel Arteta i čelnici Arsenala već razmišljaju o ljetu, te pojačanjima koja žele dovesti u klub, ali i odlascima igrača iz kluba.

Kako stvari stoje mnogo je upitnika na Emiratesu, a klub bi trebali napustiti Aaron Ramsdale, Kieran Tierney, Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga, te Reiss Nelson i Eddie Nketiah.

Osim njih još uvijek nije poznata sudbina četiri igrača, a radi se o Thomasu Parteyju, Jorginhu, Smith Roweu i Fabiu Vieiri.

Naravno, aktivno čelnici Arsenala rade i na dovođenju novih igrača, a čini se da je jedno pojačanje već dogovoreno. Tako barem tvrde novinari iz Engleske.

Oglasi

Radi se o mladom napadaču iz Slovenije, Benjaminu Šešku koji igra sjajno u svom klubu, a kako stvari stoje on će svoju karijeru nastaviti u Engleskoj, tačnije u Arsenalu.

Mediji iz Engleske tvrde da su pregovori već obavljeni i da je cijela stvar dogovorena, a u prilog im ide i fotografija koju je objavio menadžer Benjamina Šeška.

Naime, Elvis Bašanović, menadžer fudbalera iz Slovenije objavio je fotografiju na svom Instagram nalogu sa Emiratesa, a kako Englezi tvrde fotorgrafija je nastala upravo nakon pregovora.

Naravno, Arteta prije kraja sezone neće govoriti o eventualnim dolascima i odlascima, ali Englezi tvrde da je stvar riješena i da će upravo Šeško biti prvo pojačanje Arsenala ovog ljeta.

Benjamin Šeško ima 20 godina, a karijeru je počeo u ekipi Krškog. Nakon toga prešao je u Domžale odakle odlazi u RB Salzurg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo iz Salzburga je prešao u Leipzgi čiji je sada član, a kako stvari stoje naredna destinacija je Emirates.

U dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima Šeško je odigrao 39 utakmica, te je postigao 15 golova i dodao je dvije asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi