Šest klubova traži okončanje sezone u Seriji A!
Foto - EPA

Njima bi prekid odgovarao

Šest klubova traži okončanje sezone u Seriji A!

M. Šljivak

Šest članova italijanske Serije A traže okončanje sezone.


Italija je zemlja koja je najžešće pogođena koronavirusom. Pandemija je odavno zaustavila sva sportska takmičenja, a pojedini klubovi nemaju namjeru da nastave takmičenje.

Najglasniji je u svemu prvi čovjek Brescije Massimo Cellino. On je najavio kako njegov klub sigurno neće igrati utakmice.

"Za mene je čista ludost da se nastavi, a ako nas natjeraju da igramo, spreman sam povući tim s terena i izgubiti svaku utakmicu s 3:0. To bih uradio iz poštovanja prema žrtvama grada Brescije i njihovim voljenim", istakao je za Cellino za Gazzetta dello Sport.

Uz Bresciju je još pet klubova. To su Torino, Udinese, Samprodia, Genoa i SPAL, te oni nemaju ništa protiv da se sezona okončna prema trenutnom plasmanu.

S druge strane za nastavak sezone su spremni Juventus, Lazio, Roma, Napoli, Verona, Parma, Sassuolo i Lecce, dok ostatak lige nije iznio svoj stav po ovom pitanju.

Interesantno je svakako da su za trenutno okončanje lige svi timovi koji su u donjem dijelu tabele i kojima bi prekid prvenstva dobro došao jer ne bi bilo ispadanja iz lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, UEFA je najavila da bi države koje ne završe sezone tokom ljeta mogle ostati bez učešća u evropskim takmičenjima, a do sada je odluku o prekidu donijela samo Belgija.

Ostatak evropskih liga do daljnjeg je otkazan i vidjet ćemo kada će se lige konačno nastaviti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi