Šest komada: Suarez i Messi demolirali Gironu

Barcelona slavila visoku pobjedu

Šest komada: Suarez i Messi demolirali Gironu

Edmir Škorić

U malom katalonskom derbiju Barcelona je ugostila Gironu, pa je poslala kući sa šest komada u mreži.

Barcelona je u 25. kolu španske La Lige isprašila nemoćnu Gironu, koja je povela u trećoj minuti preko Portua, no to je sve bilo što su večeras gosti uspjeli da naprave.

Već u petoj minuti rekordna 148. asistencija Messija u La Ligi i pogodak Suareza, a u 30. minuti Suarez se revanšira Messiju, koji je siguran za 2:1.

U 36. minuti nova genijalnost Messija, koji iz slobodnjaka postiže pogodak za 3:1, a u završnici prvog dijela drugi gol Suareza za 4:1. Tu nije bio kraj Gironinim mukama, pošto je u nastavku Barca uspjela da postigne još dva gola.

Philippe Coutinho je u 66. minuti povisio na 5:1, da bi Suarez u 76. minuti na asistenciju Dembelea postigao svoj treći pogodak na meču, pa je konačan rezultat glasio 6:1.

Poslije 25. kola Barcelona ima 65 bodova, Atletico 10 manje uz utakmicu manje, a Messi i Suarez su se učvrstili na vrhu liste strijelaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zajedno su zabili 42 od Barcinih 68 golova, dok je 22 na kontu Argentinca, a 20 na kontu Urugvajca.

La Liga, 25. kolo:
Barcelona - Girona 6:1 (Suarez 5, 44, 76, Messi 30, 36, Coutinho 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti