Šest pogodaka u Sevilli, Andalužani preokretom do bitnih bodova

La Liga

Šest pogodaka u Sevilli, Andalužani preokretom do bitnih bodova

E. Škorić
Teme:

U susretu 10. kola španske La Lige Sevilla je s 4:2 pobijedila Celtu iz Viga.

Spektakularan meč na Sanchez Pizjuanu i čak šest pogodaka, a na kraju teška i zaslužena pobjeda domaće ekipe.

Povela je Sevilla u petoj minuti golom Koundea i imala nekoliko dobrih šansi, no u 10. minuti Iago Aspas pogađa za 1:1, a u 36. minuti Nolito zabija protiv bvišeg kluba.

Sevilla u zadnjim sekundama prvog dijela preko En Nesyrija stiže do 2:2, a u nastavku s dva gola dolazi do pobjede. Sve do 85. minute Celta je imala bod u džepu, no onda Escudero na asistenciju Rakitića pogađa za 3:2, a ubrzo nakon toga El Haddadi ovjerava tri boda svog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je sedmoplasirana sa 13 bodova i uspjela je vezati dvije pobjede nakon očajnog starta sezone. Sevilla u narednom kolu gostuje kod Huesce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi