Setien naišao na probleme u svlačionici Barcelone jer ga pojedini igrači baš i ne razumiju

Neće mu biti nimalo lako

Setien naišao na probleme u svlačionici Barcelone jer ga pojedini igrači baš i ne razumiju

Endin Čaušević

Quique Setien je prije dvije sedmice izabran za novog trener Barcelone nakon što je otkaz dobio Ernesto Valverde.

Valverde je otkaz dobio nakon lošeg nastupa katalonskog kluba u Superkupu Španije, a čelnici Barcelone na kraju su odlučili da za novog trenera izaberu Setiena iako je prvi izbor bio Xavi Hernandez.

Za mnoge je bilo iznenađenje što je Setien dobio takvu priliku, ali čelnici Barce su poručili da vjeruju da je to najbolje rješenje. No, stvari za Setiena ne idu baš najbolje pogotovo nakon što je Barca za vikend poražena u gostima od Valencije (2:0).

Katalonski mediji pišu da situacija u ekipi nije baš najbolja, te da mnogi igrači ne vole što je Setien uveo dosta promjena. Imaju dosta manje slobodnih dana, te treninge ne smiju propuštati ni u slučaju sponzorskih obaveza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači nisu baš oduševljeni stavom Setiena koji se očito želi dokazati da je spreman za takav izazov. Katalonski Sport piše da igrači imaju najviše problema što ne mogu da razumiju ono što Setien od njih traži.

Neki od igrača su priznali da im nove uloge u ekipi nisu baš jasne, te da Setien nije uspio baš najbojle predstaviti svoje ideje. Koliko će strpljenja s njim imati čelnici Barcelone ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...kada igraci preuzmu ulogu trenera i pocnu da vode ekipu to je zadnji znak propasti te ekipe.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi