Setien u Madridu tražio ideje za El Clasico

Trener Barcelone sprema taktiku za derbi

Setien u Madridu tražio ideje za El Clasico

U nedjelju će se odigrati drugi ovosezonski El Clasico, sudar Real Madrida i Barcelone.

Veliki rivali novi međusobni duel u LaLigi dočekuju na prve dvije pozicije na tabeli, ali ove sezone ne briljiraju ni Real ni Barca.

Iako je Barcelona vezala četiri trijumfa u prvenstvu, stiče se uticaj da se Katalonci itekako muče i da trenutno zavise isključivo od Lionela Messija.

Sa druge strane, nedostaje fluidnosti i u igri Reala, posebno u ofanzivi.

Real Madrid je sinoć na svom Santiago Bernabeu poražen u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a bolji od Kraljeva bio je Guardiolin Manchester City koji je nakon preokreta slavio 1:2.

Na tribinama Bernabeua je sinoć bio i trener Barcelone Quique Setien, a tu je bila i njegova desna ruka, Eder Sarabia.

Očigledno je želio Setien skautirati Kraljeve pred veliki derbi, a možda i pokupiti neke ideje od Građana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je zanimljivije od činjenice da je Setien bio na tribinama, jeste činjenica da su on i njegov pomoćnik odsjeli u istom hotelu kao i Manchester City, pa se u Španiji špekuliše da je trener Barce možda razgovarao sa Pepom Guardiolom i tražio njegove savjete za duel sa Realom.

Inače, utakmica Real - Barcelona na Santiago Bernabeu se igra u nedjelju od 21:00h.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi