Sevilla bez problema s Feyenoordom, poraz Rijeke u Liježu
Foto: EPA

Evropska liga, grupa H

Sevilla bez problema s Feyenoordom, poraz Rijeke u Liježu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Seville lagano su savladali Feyenoord (2:0) u susretu prvog kola grupe G Evropske lige. 

Već nakon pola sata igre domaći tim je imao dva gola prednosti. Dva prekida su bila kobna za Feyenoord, a za vodstvo od 1:0 se pobrinuo Krychowiak nakon odličnog ubacivanja Deulofeua. 

Deulofeu je zaslužan i za drugi gol Andalužana. Ponovo je odlično centrirao, a ovog puta je pogodio Mbia za sigurnih 2:0 na poluvremenu. 

Do kraja susreta se ovaj rezultat i zadržao, te je Sevilla krenula pobjedom u odbranu titule u Evropskoj ligi.

Meč Standarda i Rijeke u Liježu nije ponudio lijep meč, a na kraju je susret završen pobjedom domaćih od 2:0. 

Imala su oba tima svoje prilike u ovom susretu. Ipak, napadači nisu imali najbolju noć, pa je tek i 73. minuti susreta Standard preko Laurenta Cimana stigao do vodećeg pogotka, da bi tačku na ovaj meč stavio Vinicus pogotkom za konačnih 2:0.

Evropska liga, grupa G:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Standard - Rijeka 2:0 (Ciman 73', Vinicus 87')
Sevilla - Feyenoord 2:0 (Krychowiak 8', Mbia 31')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.