Sevilla do teške pobjede na Sanchez Pizjuanu
EPA

Slavili protiv Leganesa

Sevilla do teške pobjede na Sanchez Pizjuanu

Eldar Ganibegović
Teme:

Fudbaleri Seville su u okviru 10. kola španske LaLige na domaćem terenu bili bolji od Leganesa rezultatom 2:1.

Početak utakmice je pripao domaćinima koji su u 20. minuti meča postigli pogodak za vodstvo od 1:0, a strijelac je bio Ben Yedder na asistenciju Sarabije. Osim pogotka nismo mnogo toga vidjeli, sem što je Sevilla imala dominaciju po pitanju posjeda lopte. Prvih 45 minuta meča završeno je minimalnom prednošću domaćina od 1:0.

Nakon pauze gledali smo nešto bolju nogometnu predstavu. U 48. minuti meča dodijeljen je jedanesterac za goste, a sa bijele tačke siguran je bio Szymanowski, pa je tako Leganes stigao do izjednačenja.

Gosti se nisu mnogo radovali, a domaći fudbaleri su im samo šest minuta poslije zadali novi udarac. Pogodak za vodstvo Seville od 2:1 postiže Sarabia, što je na kraju i bio konačan ishod utamice.

LaLiga, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevila - Leganes 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi