Cirkus u Španiji: Sudija svirao kraj, pa vratio igrače na teren da se odigra još jedna minuta

Prerano svirao kraj

Cirkus u Španiji: Sudija svirao kraj, pa vratio igrače na teren da se odigra još jedna minuta

E. Čaušević

Fudbaleri Seville večeras su na svom terenu pobijedili Granadu sa 2:1 u meču 32. kola španske La Lige.

Sevilla je uspjela doći do važne pobjede i ostati u utrci za prvaka Španije jer sada imaju samo bod manje od Real Madrida i Barcelone, te tri boda manje od lidera Atletica.

Domaći su poveli već u 16. minuti utakmie kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Rakitić. Na 2:0 povisio je Ocampos u 53. minuti i činilo se da je sve gotovo.

Međutim, gosti su uspjeli malo da zakuhaju stvari u samom finišu utakmice kada je Soldado iz penala smanjio na 2:1 u 90. minuti.

I nakon toga gledali smo pravi cirkus na Ramon Sanchez Pizjuanu. Glavni sudija Ricaro de Burgoes Bengoetxea produžio je četiri minute ovu utakmicu, ali onda je napravio nevjerovatan haos.

Glavni sudija je označio kraj utakmice nakon što je istekla treća minuta nadoknade i pojedini igrači već su otišli ka svlačionici.

Oglasi

Međutim, nakon toga Bengoetxea je dobio informacije iz VAR sobe da je prerano svirao kraj i odlučio je da se svi igrači moraju vratiti na teren kako bi se odigrala još jedna minuta.

Igrači Seville su itekako negodovali zbog te odluke, ali Bengoetxea nije odustajao. Utakmica se ponovo nastavila, odigrana je još jedna minuta, ali Granada nije uspjela da zaprijeti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon nešto više od minute Bengoetxea je po drugi put svirao kraj na utakmici, ali je bilo jasno da će ova scena obići planetu.

Nevjerovatnu situaciju koja se večeras dešavala na utakmici između Seville i Granade možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

AndrejUdovicic
a je li ko koga udario u tunelu
1 1
Salihović23
Ovog je Rona odgurnu u ec classic, voda od sudije, 0 karakter
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije