Sparta Prag protutnjala Rimom, Aduriz presudio Valenciji

Evropa liga, osmina finala

Sparta Prag protutnjala Rimom, Aduriz presudio Valenciji

Večeras su od 19.00 sati odigrana tri revanš meča osmine finala Evropa lige, a dalje su prošli Sparta iz Praga, Atletic Bilbao i Villareal.

Valencia je na Mestalli pokušala stići prednost Atletica od 1:0 iz prvog meča, ali se ne kraju nije uspjela plasirati dalje. Sjajno su domaći odigrali prvo poluvrijeme i već su u 13. minuti poveli preko Mine sa 1:0. Na drugi gol čekalo se do 37. minuti, a tada je Aderlan pogodio mrežu gostiju.

Domaći su bili daleko bolji i u nastavku meča, ali je u 76. minuti nakon fenomenalne asistencije Raula Garcije Aduriz pogodio za konačnih 2:1 i plasman Bilbaa u četvrtfinale.

U Rimu su snage odmjerili Lazio i Sparta iz Praga, a gosti su taj meč riješili u svoju korist sa uvjerljivi 3:0 i plasirali se dalje. Poveli su već u 10. minuti preko Dockala, da bi samo dva minuta kasnije Krejci povećao na 2:0. Konačnih 3:0 i ovjeru prolaza za Spartu potvrdio je Julis u 44. minuti meča. Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta.

U trećem meču koji je počeo u 19.00 sati Leverkusen i Villareal su odigrali 0:0 tako da se španski predstavnik zahvaljujući pobjedi od 2:0 u prvom meču plasirao dalje.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi