Juventus nije prošao pakao Pizjuana - Sevilla u novom finalu Evropske lige!
Spektakularan meč odigrali su Sevilla i Juventus na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu (Foto: EPA)

Evropska liga

Juventus nije prošao pakao Pizjuana - Sevilla u novom finalu Evropske lige!

M. Šljivak

Sevilla je večeras nas svom ispunjenom Ramon Sanchez Pizjuanu nakon produžetaka savladala Juventus s 2:1 i ostvarila je plasman u novo finale Evropske lige s ukupnim rezultatom od 3:2.

Fenomenalan revanš polufinala Evropske lige prvaka odigrali su Sevilla i Juventus, a na kraju španski tim slavi pobjedu i prolaz u novo finale u kojem će protiv Rome imati šansu da osvoje svoj sedmi naslov u ovom takmičenju.

Nakon mirnih 15 minuta uslijedio je pravi spektakl na Pizjuanu i utakmica za prave fudbalske sladokusce.

Juve je prvi prijeti. Gatti je u 15. minuti bio sam na nekoliko metara od gola, ali Bono čudesno brani i spašava Sevillu.

Domaći su imali kontrolu nad loptom, a prvu veliku šansu stvaraju u 25. minuti. El Nesyri fenomenalno pokušava, Wojciech Szczesny još bolje brani. Šest minuta kasnije golman Stare dame brani i udarac Maroca Acune s distance.

Bianconeri su umalo u 34. minuti stigli do pogotka. Moise Kean bježi odbrani Seville, matira Bona, no falila je završnica i gol je spriječila stativa. Dobru šansu imao je i Angel Di Maria, loše je šutirao.

Oglasi

Juve je potom ostao bez Nicola Fagiolija koji je teško stradao nakon brutalnog starta Nemanje Gudelja. Danny Makkelie i VAR soba su mu progledali kroz prste, kao i Juventusu nakon starta Juana Cuadrada kada je domaći tim evindento oštećen za penal.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0 da bismo i u nastavku gledali zaista fenomenalan fudbal s obje strane.

Massimiliano Allegri je u 63. minuti u igru ubacio Dušana Vlahovića i Federica Chiesu. Izmjena mu se isplatila jer je Vlahović samo dvije minute kasnije postigao majstorski gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Kratko je trajalo slavlje Stare torinske dame. Sedam minuta nakon vodstva primili su gol, a prekrasno je pogodio Suso za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potom se igra malo smirila, a u 90. minuti Szczesny vadi novi pokušaj El Nesyrija i tako je krunisao sjajnu noć na golu. Ostalo je na kraju 1:1 i utakmica je otišla u produžetke.

Oglasi

Chiesa je prvi prijetio u produžetku, nije zabio, a u 95. minuti Sevilla dolazi do vodstva. Gil ubacuje, a Erik Lamela fenomenalno glavom postiže gol za 2:1 i erupciju oduševljenja na Pizjuanu.

Federico Chiesa je i u drugom produžetku imao veliku šansu da izjednači. Nije uspio zabiti iz odlične pozicije i propala je velika šansa.

Domaći tim je od 116. minute ostao s igračem manje. Acuna je isključen i neće igrati u finalu, no i s igračem manje Stara dama nije uspjela napraviti previše i Sevilla na kraju slavi plasman u novo finale.

Finale Evropske lige između Seville i Rome igra se 31. maja u Budimpešti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, polufinale:

Sevilla - Juventus 2:1pp (3:2)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Odlicna utakmica..... Ali ovi spanskim klubovima medalja za odugovlacenja I valjanje po terenu...
2 0
Bajernovac
Pravda je zadovoljena nakon prolaza smrdljive rome bar je penaltus ispao..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi