Oglasio se nogometaš koji je sa tribina dobio prst u zadnjicu "Zašto sam se suzdržao..."
Potez o kojem će se još pričati

Nevjerovatan potez mladog navijača

Oglasio se nogometaš koji je sa tribina dobio prst u zadnjicu "Zašto sam se suzdržao..."

Samir Mlaćo

Nevjerovatne scene vidjeli smo sinoć na meču Rayo Vallecana i Seville, a učestvovao je jedan navijač domaćeg kluba.

Tačnije, jedan dečko sa tribina pokušao da isprovocira fudbalera Seville Lucasa Ocamposa.

Argentinac se pripremao da izvede jedan aut kada mu je mlađi navijač s osmijehom na licu gurnuo prst u zadnjicu poslije čega se fudbaler okrenuo prema tribinama.

Nešto je objasnio mladom navijaču i za veliku pohvalu ostao je suzdržan te nije napravio veći indicent iako je vrlo lako mogao to uraditi. Šta više, mnogi fudbaleri bi poludili na njegovom mjestu. Sada je Ocampos odlučio i objasniti dao i izjavu na ovu temu.

Smatra da se radi o žestokom prekršaju, te da LaLiga to itekako treba kažnjavati.

Oglasi

"Svi su vidjeli šta se dogodilo. Nadam se da će LaLiga ovo ozbiljno shvatiti. Nešto poput rasizma. Ne mislim da su svi navijači Raya ovakvi, uvijek nas dočekaju sa poštovanjem, ali uvijek postoje i budale", rekao je Ocampos.

Iznio je zanimljivo poređenje.

"Nadam se da se ovo neće nigdje ponoviti. Da se to dogodi u ženskom nogometu, svi znamo šta bi bilo. Sudržao sam se jer imam dvije kćerke i nadam se samo da se to neće sutra dogoditi njima".

Što se tiče utakmice veliku pobjedu ostvarila je Sevilla. Završeno je 2:1, a svi golovi su postignuti u prvom dijelu. En Nesyri je dva puta pogađao za goste, a strijelac za domaće je bio Palazon.

S ovom pobjedom Sevilla je uspjela prekinuti dugi niz bez poraza te je pobjegla iz zone ispadanja, dok Rayo sada ne zna za trijumf na posljednja četiri meča.

Ipak, meč je pao u drugi plan i sigurno će se o ovoj temi pričati i u narednim danima. Da li će klub ili odgovorni organi kazntii navijača koji je zaista sve šokirao, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na tribinama je sinoć bio i legendarni Francesco Totti koji ni sam nije mogao vjerovati šta se dešava.

Top Komentari

AlphaStrong
@BosanskaSvedska brate ja sam ostao bez teksta, zamisli da mu je gurnuo tri prsta (palac, kažiprst i srednji) kako bi reagovao. A kako bi tek bilo onima koji ta tri prsta dižu u zrak i veličaju ono čega se normalan svijet stidi. Šta na sve ovo kaže jaran nam @HamzaVojvoda
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi