Napadač zaplakao kada je shvatio da je transfer propao, još više ga boli kada zna zbog čega

Moraće čekati ljeto

Napadač zaplakao kada je shvatio da je transfer propao, još više ga boli kada zna zbog čega

Edmir Škorić

U posljednjim satima zimskog prijelaznog roka vodila se drama na nekoliko strana i nekoliko igrača bilo je na granici transfera, ali nije svima 1. januar donio ono što su priželjkivali.

Said Benhrama je već bio u Lyonu i samo je čekao da potpiše za francuski klub, ali njegov klub West Ham nije bio dovoljno zainteresovan da se posao završi, pa je prijelazni rok završio tako što je fudbaler ostao u Engleskoj.

Još jedan fudbaler Wes Hama nije imao sreće, mada u njegovom slučaju nije sve izgubljeno. Zbog navodne kompjuterske greške, Pablo Fornals nije prešao iz West Hama u Betis, ali Španci se nadaju da će danas naknadno dobiti potvrdu da je na vrijeme sve prošlo.

Ipak, gubitnik dana je napadač Seville Rafa Mir. Bilo je sve dogovoreno oko njegovog prelaska u Valenciju, na kraju je doživio šok. Valencia je htjela da potpiše Mira, zapravo svi na Mestalli osim predsjednika Petra Lima, kojem su doslovno sitnice od oko 100.000 eura spriječile da se posao završi.

Oglasi

Nema sumnje da se još jednom pokazuje nedostatak projekta i lijenost vlasnika Valencije. Da je postojao pravi projekt s ambicijom i željom za rastom, Rafa Mir bi bio u Valenciji 1. januara...

Fudbalski timovi koriste prijelazne rokove kako bi pojačali svoje ekipe, pokušali ih poboljšati. U Valenciji je upravo suprotno. Svaki put kad se otvori prijelazni rok ekipa postaje sve slabija i slabija. Ovaj put je klub ostao bez stopera Pauliste, a nije dovedena adekvatna zamjena, dok su ranije Mestallu napuštali Parejo, Cocquelin, Rodrigo, Ferran Torres...

Nepotpisivanje Rafe Mira ostavlja mnogo žrtava. Prvo, sam fudbaler koji je jučer pustio suze kad je vidio kako ga je Valencia ostavila na cjedilu. Drugo su navijači. Ti navijači Valencije koji utakmicu za utakmicom pune Mestallu svojim osjećajima, svojim entuzijazmom ne zaslužuju da se s njima neko poigrava na ovaj način. Odani su Valenciji, a klub s Limom na čelu ih svako malo iznova razočara.

Treća žrtva je sam trener Ruben Baraja. Njegov podnevni optimizam pretvorio se u ljutnju na kraju dana. Logično. Nije normalno da se treneru koji je dokazao da vadi naftu s ono malo što mu se daje uskrate hljeb i voda. Jer to je bio Rafa Mir za trenera. Ostavili su vlasnici kluba Baraju bez važnog defanzivca (Pauliste), a potom mu nisu doveli napadača kojeg je već vidio u prvih 11.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rafa Mir bi svakako bio danas igrač Valencije da se barem malo najveći dioničar Peter Lim potrudio, ali singapurskom bogatašu očito ni historija Valencije ni njena tradicija ništa ne znače.

Što se Rafe Mira tiče, sav nezadovoljan sada mora sezonu odraditi u Sevilli i pravo je pitanje kako će se sve ovo na njega odraziti. 26-godišnjak ima 22 nastupa, tri gola i jednu asistenciju ove sezone, ali na terenu je bio 696 minuta i šansu uglavnom dobija povremeno i sa klupe, dok bi na Mestalli sigurno puno više igrao.

Top Komentari

amadeus21
Petere Lime, crkni u najgorim mukama sad odmah! Smeće odvratno pogano!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi