Sevilla odigrala hrabro, ali Bayern ide dalje

Remi na Allianz Areni

Sevilla odigrala hrabro, ali Bayern ide dalje

Nakon pobjede Bayerna od 2:1 u Andaluziji, večeras je na Allianz Areni odigran revanš susret četvrtfinala Lige prvaka. Na kraju je sudar Bayerna i Seville završen rezultatom 0:0, pa su Bavarci prošli u polufinale Lige prvaka.

Sevilla je ušla hrabro u večerašnju utakmicu, ali je ipak Bayern kontrolisao ritam igre.

Bavarci su prvi i zaprijetili i to preko Jamesa Rodrigueza koji je u 4. minuti solidno izveo slobodnjak, ali je lopta otišla preko gola.

Pokušao je potom i Lewandowski, da bi Sevilla prvi put zaprijetila u 12. minuti preko Banege. Ipak, lopta je otišla iznad prečke. U izglednoj situaciji se našao i Escudero u 26. minuti, ali promjene rezultata nije bilo.

Imao je Bayern dobre prilike preko Hummelsa u 34. i Riberyja u 38. minuti, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Bavarci su nastavak otvorili sa nekoliko sjajnih prilika, ali potom prijeti i Sevilla. Prvo je u 59. minuti Correa bio jako blizu gola, ali je njegov udarac glavom odsjeo na prečki. Potom je svoj udarac oprobao i Banega, ali je bio zamalo neprecizan.

Mogao je Bayern riješiti sve dileme oko putnika u polufinale Lige prvaka u 72. minuti. Robben je napravio odličan solo prodor, ali je pogodio samo vanjski dio mreže, pa je ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Robben je u sudijskoj nadoknadi imao veliku priliku, ali gola nije bilo, da bi na kraju Sevilla ostala sa igračem manje jer je Correa zaradio isključenje, a meč je zvaršen remijem bez golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi