Sevilla u samom finišu meča stigla do pobjede nad Levanteom

Španska La Liga

Sevilla u samom finišu meča stigla do pobjede nad Levanteom

Fudbaleri Seville pobijedili su večeras na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu Levante sa 1:0 u susretu 9. kola La Lige.

Andalužani su vrlo loše ušli u ovu sezonu pa su u posljednja četiri kola doživjeli čak tri poraza, ali večeras su se ipak malo iskupili svojim navijačima.

Oni su pobijedili vrlo solidni Levante koji je poklekao tek u 86. minuti, a strijelac za pobjedu Seville bio je De Jong.

Sevilla se nakon ovog trijumfa nalazi na 6. poziciji La Lige sa 16 osvojenih bodova dok je Levante pet mjesta ispod sa pet bodova manje.

U narednom kolu Sevilla igra protiv Getafea na svom terenu, a Levante doćekuje Espanyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 9. kolo:

Sevilla - Levante 1:0 (De Jong 86')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi