Iz Seville 'kukaju' na suđenje: Crveni karton, penal, ali moramo progutati ovo...
Foto - Screenshot

Trener Lopetegui nezadovoljan

Iz Seville 'kukaju' na suđenje: Crveni karton, penal, ali moramo progutati ovo...

M. Šljivak

Sevilla na Camp Nouu nije uspjela da sačuva vodstvo do 2:0 iz prve utakmice i nakon produžetka je poražena sa 3:0 od Barcelone.

Katalonci će tako igrati u finalu Kupa kralja, a nakon utakmice bilo je dosta žalbi na suđenje od strane tima iz Andaluzije.

Trener ovog tima Julen Lopetegui je nabrojao neke situacije za koje smatra da su odlučile ovaj meč.

"Kada trener javno govori o suđenju može biti žestoko sankcionisan, ali...Drugi žuti karton Mingueze izgleda kao da je čist, penal Lengleta. Ovo danas ipak moramo da progutamo", rekao je Lopetegui.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju Sevilla može da se ipak ljuti samo na sebe jer su uspjeli da ispuste veliku prednost, iako su do nadoknade meča imali rezultat koji ih vodi u finale.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bavarac28
Je li moguce da ovakav penal nije dosudjen???
5 9
cccccc
Sevilji nije pomogao ni sudija. Barselona kad pokaže volju da igra može hladno dobiti svakoga u La ligi. Suđenje je bilo kao i uvijek - protiv Barselone. U prvoj utakmici u Sevilji, sudija je hladno izvukao prekršaj nad Đordi Albom iz 16-erca van i nije pokazao na penal, pa je Sevilja sačuvala (tada) 1:0. Penal koji je večeras dosudio za Sevilju blago rečeno je smiješan. Od samog početka je "opominjao" igrače Sevilje, ali je tek u drugom poluvremenu izvadio jedan karton i pokazao Fernandu. Kasnije i drugi. Oba zasluženo. Pored toga mogao je hladno pokazati barem još 3 žuta igračima Sevilje, koji su vukli, gurali i udarali po nogama svakog i po cijelom terenu. Za one koji traže prema pravilima nepostojeći penal za Sevilju (igranje rukom Lenglea), neka prvo pročitaju pravila - a ona kažu da odbijena lopta, kada padne na ruku nije igranje rukom - u slučaju Lenglea lopta ga je udarila u grudi, pa skliznula i udarila po ruci. Umjesto toga pogledajte šta je napravio (čini mi se Džordan), kada se bacio na zemlju i u stilu golmana branio udarac rukama - u 16-ercu - nema ni VAR se nije oglasio. Isto tako, VAR se nije oglasio kod nepostojećeg penala. Na kraju, realno govoreći Sevilja je došla da se brani i sačuva nepošteno "zarađenih" 2:0. Prema igri i pokazanom, nisu zaslužili da idu dalje, čak i da je suđenje bilo pošteno. U prvom poluvremenu nisu stvorili nijednu šansu, u drugom da nije bilo poklonjenog penala ne bi imali udarac u okvir gola.
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti