Sevilli bod u Madridu
Foto - EPA

La Liga 27. kolo

Sevilli bod u Madridu

Midhat Šljivak

Atletico i Sevilla remizirali su (2:2) u susretu 27. kola španske La Lige.

Jako dobar meč odigrala su ova dva tima, na kraju pobjednika nije bilo, a svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu utakmice.

Gosti iz Andaluzije su prvi stigli do vodstva. Igrala se 19. minuta kada sjajno pogađa Luuk de Jong za prednost od 0:1.

Atletico je u 32. minuti izjednačio. Joao Felix je srušen u gol šansi, dosuđen je penal kojeg u gol pretvara Alvaro Morata za izjednačenje rezultata na 1:1.

Samo četiri minute kasnije u glavnoj ulozi je ponovo Joao Felix. Mladi Portugalac je ovog puta zabio za 2:1 i preokret svog tima.

Ipak, na odmor se otišlo rezultatom 2:2. Dosuđen je penal za Sevillu u 43. minuti, a Ocampos je pogodio za izjednačenje.

Atletico je u nastavku imao bolje šanse. Imao je domaći tim nekoliko dobrih pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 27. kolo:

Atletico - Sevilla 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi