Sevilli veliki derbi protiv Betisa i četvrto mjesto na tabeli
Kao i obično gradski derbi je donio velika uzbuđenja. Na kraju je postignuto pet golova, a Sevilla je uspjela da slavi pobjedu (Foto: EPA)

Bitka za Andaluziju

Sevilli veliki derbi protiv Betisa i četvrto mjesto na tabeli

M. Šljivak

Veliki gradski derbi na Ramon Sanchez Pizjuanu odigrali su Sevilla i Betis, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Odličan meč odigrali su veliki rivali, a na kraju je Sevilla uspjela da dođe do velika tri boda i preuzeli su četvrto mjesto na tabeli.

Krenulo je dobro po domaći tim koji je u 26. minuti došao do pogotka. Sarabia je uposlio El Haddadija, a ovaj pogađa za prednost od 1:0.

Minimalnim vodstvom Seville se otišlo na odmor, a Betis nakon deset minuta igre u nastavku dolazi do izjednačenja. Pogodio je Lo Celso nakon sjajne akcije za 1:1.

Međutim, radost gostiju je trajala samo četiri minute jer je Sevilla došla do jako brza dva gola koja su im donijela veliku prednost. U 59. minuti je Sarabia pogodio za 2:1, a pet minuta kasnije Vazquez pogađa za 3:1.

Kada se činilo da Betis ne može ništa napraviti sjajan gol u 82. minuti postiže Tello za 3:2 i vraća svoj tim u igru. Ipak, do kraja promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:2 za Sevillu.

Tako je Sevilla došla do važna tri boda kojima je izbila na četvrto mjesto i sigurno da im je cilj tamo i ostati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 32. kolo:

Sevilla - Betis 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi