"Sezona nema smisla, moj tim iz poštovanja neće izaći na teren"

Predsjednik Brescije najavio

"Sezona nema smisla, moj tim iz poštovanja neće izaći na teren"

M. Šljivak

Predsjednik Brescije Massimo Cellino još jednom je potvrdio kako njegov tim nema namjeru da nastavi takmičenje u Seriji A.

Italija je država koja je najviše pogođena pandemijom koronavirusa, ali se ipak planira nastavak fudbalske sezone koja je početkom marta prekinuta.

Međutim, ako se nastavi igrati krajem maja, kako je planirano, igrača Brescije neće biti na terenu. To je obećao predsjednik kluba Massimo Cellino.

"Sezona nema smisla, moramo je zaustaviti jer nijedan tim neće biti isti, neće biti publike, a u pitanju je i zdravlje fudbalera", rekao je Cellino i zaprijetio je da njegov tim neće igrati i da je spreman svaki meč da izgubi s 3:0 za zelenim stlomom.

"Za mene je čista ludost da se nastavi, a ako nas natjeraju da igramo, spreman sam povući tim s terena i izgubiti svaku utakmicu s 3:0. To bih uradio iz poštovanja prema žrtvama grada Brescije i njihovim voljenim", istakao je za Cellino za Gazzetta dello Sport.

Kritikovao je i UEFA-u koja je najavila mogućnosti da se sezone nastave već u maju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne mogu oni nikog natjerati. Sezona se završava 30. juna i tu je kraj s ugovorima i budžetima klubova. Arogantni su i neodgovorni. UEFA srećom ne odlučuje o italijanskom prvenstvu. Serija A mora da se prekine. Hoće li nas natjerati da igramo svaka dva dana? Možda imaju moć da produže dane. Ako žele napraviti nešto korisno neka kupe respiratore bolicama u Bresciji", istakao je on.

Brescia je nakon 26 odigranih utakmica u Seriji A uvjerljivo posljednja sa samo 16 osvojenih bodova i šanse za njihov opstanak su minimalne.

Top Komentari

Red
Pa normalno da nece kad ste zakucani za dno i jedini nacin da ostanete u Serie A jeste da se prekine sezone. Prođi se moralnih ubleharenja varalice talijanska
9 2
BobPaisley
...najjace mi je kada se javljaju ovi predsjednici propalih klubova tipa Brescije,West Hama i slicnih i oni bi da se nesto pitaju i odlucuju...cuj ponistiti sezonu u kojoj je odigrano skoro 3/4 utakmica...ako se ne nastavi jednostavno uzeti trenutno stanje na tabelama kao konacno i to je to.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije