SFK 2000 Sarajevo počeo sa pripremama

Trenerica Hurem očekuje uspješan nastup u Ligi prvaka

SFK 2000 Sarajevo počeo sa pripremama

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo su odradile prvi trening i tako započele pripreme za predstojeće izazove, utakmice UEFA-ine Lige prvaka za žene i domaće takmičenje.

Najtrofejniji bh. ženski fudbalski klub je s pripremama počeo u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, a nakon prvog treninga trenerica Samira Hurem je poručila da njena ekipa ima velike ambicije u novoj sezoni.

“Zvanično smo započele sa pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu. Raspoloženje je naravno dobro. Nakon što smo osvojile duplu krunu u bh. prvenstvu u protekloj sezoni, ambicije su nam velike i za naredni period. U sklopu našeg plana rada, odredili smo ciljeve koje želimo postići u sezoni koja dolazi i sve je podređeno tome. Za nešto više od mjesec dana nas očekuje Liga prvaka. Drago mi je prije svega što nam je opet ukazana čast da SFK 2000 Sarajevo bude organizator turnira u gradu Sarajevu i naša je obaveza da predstavimo klub, grad i državu u najboljem svjetlu. Pred nama je period sa mnogo rada i nadam se da će naše igrače u potpunosti spremne dočekati utakmice Lige prvaka.”, rekla je Samira Hurem za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

Podsjetimo, SFK 2000 Sarajevo u augustu igra evropske utakmice protiv Vllaznije, Parne i Agariste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti