SFK 2000 Sarajevo se novim teškim porazom oprostio od Lige prvaka

Chelsea nemilosrdan i u revanšu

SFK 2000 Sarajevo se novim teškim porazom oprostio od Lige prvaka

Nakon što je Chelsea na Koševu slavio sa visokih 5:0 protiv SFK 2000 u prvom meču 1/16 finala Lige prvaka, večeras je odigran revanš u Lonodnu. Naše fudbalerke su i u revanšu pretrepile težak poraz pošto je Chelsea večeras slavio sa 6:0 i tako rutinski osigurao plasman u narednu fazu.

Domaća ekipa je povela već u 4. minuti preko Spence, da bi Kirby u 31. minuti pogodila za 2:0.

Bio je to rezultat prvog dijela, a domaće fudbalerke nisu smanjile gas ni u nastavku.

Mjelde je u 50. minuti pogodila za 3:0, da bi se na sljedeći gol u mrežu SFK 2000 čekalo do 77. minute kada je svoj drugi gol postigla Kirby.

U finišu su viđena još dva gola. Prveo je u 86. minuti Blundell pogodila za 2:0, da bi Cuthbert u 90. postavila konačnih Chelsea - SFK 2000 6:0. Trenutak kasnije je Kirby mogla do hat-tricka, ali je promašila penal.

Liga prvaka (Ž), 1/16 finala:

Chelsea - SFK 2000 6:0 (Spence 4', Kirby 31',77', Mjelde 50', Blundell 86', Cuthbert 90')

Chelsea: Lindahl, Bailey, Mjelde, Ingle, England, Thorisdottir, Carney, Blundel, Spence, Kirby, Engman.

SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović, Kapetanović, Hamzić, Nikolić, Selimović, Hadžić, Spahić, Kamerić, Đoković, Mdić, Kuljanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije