SFK 2000 Sarajevo se sprema za susret protiv FC Chelsea

Liga prvaka za žene

SFK 2000 Sarajevo se sprema za susret protiv FC Chelsea

E. Čaušević

Još nekoliko je dana ostalo do utakmice 1/16 finala UEFA Lige prvaka za žene i kao što je poznato SFK 2000 Sarajevo igrat će protiv FC Chelsea iz Londona. 

Generalna sekretarka kluba, Azra Numanović, prenijela je kako teku pripreme za dolazak ovog slavnog kluba u glavni grad Bosne i Hercegovine.

"Iako imamo višegodišnje iskustvu u organizaciji utakmica UEFA Lige prvaka, 1/16 finala ovog takmičenja je ipak na mnogo većem nivou, a ovog puta organizacija utakmice zahtjeva posebnu pažnju i angažman jer u goste dovodimo jedno od najvećih evropskih fudbalskih imena, Chelsea FC. Pripreme do sada teku predviđenim tokom, mada moram reći da nam organizacija naše gostujuće utakmice u London iziskuje dodatne napore i finansijska sredstva obzirom na činjenicu da su nam za ulazak u Veliku Britaniju neophodne vize koje su jako skupe, te da su cijene smještaja i ostalih potreba izuzetno velike. Ovim putem želim naglasiti i nadu da će institucije Bosne i Hercegovine prepoznati važnost i uspjeh koji smo postigle, te da će nam pomoći pri organizaciji ove dvije utakmice koje su možda i najveći uspjeh za cjelokupni bosanskohercegovački klupski fudbal u posljednjih 20 godina.", rekla je Numanović dodavši:

"Ove dvije utakmice će za većinu naših igračica sigurno biti najveće u njihovoj karijeri. Dovoljno je izgovoriti rečenicu da ćemo u Sarajevu na teren stati sa Chelsea FC i istog momenta je jasno koliko ponosni i motivisani ćemo biti. Ne samo igračice, stručni štab i članice SFK 2000 Sarajevo, nego i kompletna bh. javnost koja će, nadam se, u velikom broju doći na stadion Asim Ferhatović-Hase 12. septembra u 16.00h. Vrijeme je da publika na pravi način podrži one koji čine sve da postignu uspjeh i Bosnu i Hercegovinu na fantastičan način predstave u Evropi, a mi to upravo radimo. Kvalitet i snaga Chelsea FC je nešto što je miljama daleko od bh. uslova, ali da ćemo 12. septembra na teren istrčati motivisano, hrabro i odlučno jer ono što ćemo sigurno uraditi."

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i FC Chelsea se igra 12. septembra sa početkom u 16 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi