SFK 2000 zaustavljen na korak do sna

Kobna je bila sudijska nadoknada

SFK 2000 zaustavljen na korak do sna

Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo su danas bile na korak do velike senzacije u Rusiji. Bordo dame su sve do samog finiša utakmice imale rezultat koji ih vodi u osminu finala Lige prvaka, a onda je Rossiyanka pred sami kraj došla do pobjede i plasmana dalje.  

Favorizovana Rossiyanka je tokom svih 90 minuta imala terensku inicijativu i bila opasniji tim. Uprkos tome što su domaće igračice imale nekoliko prilika u prvom dijelu, na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

Na startu drugog poluvremena, Ruskinje su došle u vodstvo od 1:0 a pogodila je Tia N'Rehy u 50. minuti. SFK se nije predavao i uspio je u 70. minuti doći do vrijednog izjednačenja i to preko Jelene Đoković koja je pogodila sa bijele tačke.

Do kraja utakmice, naše prvakinje su svim silama pokušavale da se odbrane od konstantnih napada Rossiyanke, ali je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade uslijedio šok. Josee Nahi je pogodila za 2:1 i donijela Rossiyanki plasman u osminu finala.

Liga prvaka, 1/16 finala:

Rossiyanka - SFK 2000 Sarajevo 2:1 (N'Rehy 50', Nahi 90+4' - Đoković 70')

Rossiyanka: Grichenko, Dmitrenko, Aleksanyan, Blynskaya, Terekhova, Onguene, Kovalenko, Boychenko, Sochneva, R'Rehy, Kozhnikova.

SFK 2000 Sarajevo: Bačić, Kršo, Spahić, Hasanbegović, Spasojević, Hadžić, Spahić, Đoković, Kuč, Medić (od 85. Kamerić), Kapetanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti