"Shaqiri nije šampion, njega se niko neće ni sjećati za 10 godina"

Teške riječi prema igraču Liverpoola

"Shaqiri nije šampion, njega se niko neće ni sjećati za 10 godina"

Teške optužbe na račun Xherdana Shaqirija stižu iz Švicarske. 

Tamošnji trener Arno Rossini smatra kako će igrača Liverpoola svi zaboravti za 10 godina i poručuje da on nije nikakav šampion.

Podsjetimo, Švicarac albanskih korjena osvojio je ove godine još jednu titulu u karijeri jer je Liverpool postao prvak Engleske. Ipak, obzirom da je upisao samo šest utakmica u sezoni, mnogi mu i ne priznaju baš taj trofej, a jedan od onih koji ga omaložavaju je upravo Rossini.

"Xherdan nije šampion", kaže 61-godišnji trener za Tio i dodaje: "Možemo definitivno reći da nije ostavio tragove u timovima s kojima je osvajao titule. Bio je glavni junak u Baselu, ali sigurno ne u Bayernu ili Liverpoolu".

"Recimo da je tokom godina često kao gledalac pratio igre svojih timova, sjedeći na najboljim mjestima. I milioni su plaćeni za njega. Zbog toga, uzimajući sve u obzir, razmišljam o tome da Švicarac nije taj koji uvijek daje sve od sebe. Naravno, Xherdan gleda kako njegov bankovni račun raste, ali ne znam koliko će ga ljudi pamtiti za 10 godina kada budu razmišljali o sjajnim timovima za koje je igrao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj trener smatra da će se Liverpool vrlo teško riješiti Shaqirija koji ima visoku platu, često je povirjeđen i ugovor do čak 2023. godine. Dodaje kako će Redsi vjerovatno biti prisiljeni da ga ostave i narednih sezona na Anfieldu.

Inače, kada je riječ o Rossiniju, on je manje poznat stručnjak jer je do sada vodio samo švicarske ekipe kao što su Locarno, Sion ili Bellinzona. U ovom momentu je bez angažmana. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Kakvih deset godina, već sad se niko ne sjeća ni da je liverpool osvojio prosle godine ligu prvaka. Više se pisalo nakon finala o onoj rospiji koja je uletila na teren nego o prvaku liverpoolu.
1 2
nijepoznat
Sipac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi