Shaqiri se u iznenađujućem transferu vraća u sam vrh evropskog fudbala

Ispadanje Stokea iz Premier lige otvorilo mnoga vrata švicarskom reprezentativcu

Shaqiri se u iznenađujućem transferu vraća u sam vrh evropskog fudbala

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri je svojevremeno važio za jednu od najvećih mladih zvijezda svjetskog fudbala. Ipak, čini se da nikada nije dostigao svoj puni potencijal.

Shaqiri je kao veliki talenat 2012. godine stigao u Bayern Munchen iz Basela. Solidno je počela njegova epizoda u bavarskom gigantu, ali očekivanog napretka nije bilo.

Ubrzo je posuđen, a zatim i prodan Interu, ali je onda "proslijeđen" Stoke Cityju. U Stokeu se dobro uklopio, ali je njegovu "idilu" u ovom engleskom klubu pokvarilo ispadanje u Championship.

Ipak, možda se neuspjeh Stokea pokaže pozitivnim za njegovu karijeru. Naime, selidbom Stokea u Championship počela je važiti otkupna klauzula od 12 milion eura u njegovom ugovoru, a istu je sada, navodno, spreman isplatiti Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako pišu otočki mediji, Jurgen Klopp vidi Shaqirija savršenom rezervom za fudbalere iz njegovog "ubojitog trojca", a povoljna cijena bi mogla uticati na to da Redsi uskoro krenu u realizaciju njegovog transfera.

Podsjetimo, već su britanski mediji pisali da su za Shaqirijeve usluge zainteresovani Southampton, Tottenham, Everton, ali i Roma. Ipak, čini se da je sada njegov potencijalni transfer u Liverpool u prvom planu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi